God historie

AAL Forum til Aarhus med CDEU’s hjælp

17. oktober 2018

Aarhus har netop vundet værtskabet for den internationale sundhedskonference, AAL Forum, der har fokus på velfærdsteknologi til ældre. Ambitionen er, at konferencen skal bringe 1000 deltagere til Aarhus i september 2019. Udover at sætte Aarhus på Europakortet er håbet, at konferencen kan få det internationale publikum til at investere i danske løsninger og velfærdsteknologi.

Velfærdsteknologichef i Aarhus, Ivan Kjær Lauridsen (t.v.), modtager nyheden om, at Aarhus i 2019 skal være vært for AAL-Forum

AAL står for Active and Assisted Living. Det er et EU-program, der beskæftiger sig med udvikling af velfærdsteknologi målrettet den hastigt voksende generation af ældre borgere og som dermed kan være med til at tackle den enorme demografiske udfordring, som Europa står overfor. Aarhus Kommunes Center for Frihedsteknologi er frontløber på at bruge og implementere velfærdsteknologi til at lette hverdagen for ældre, og deri ligger en stor del af begrundelsen for, at byen nu er blevet tildelt den prestigefyldte konference næste år.

’Lokale myndigheder er vigtige i forhold til at håndtere en større befolkningsandel af ældre’

– Med dette valg anerkender vi byens fremragende arbejde med at promovere brugen af IKT-baserede teknologier til aktiv og sund aldring. Lokale myndigheder er vigtige aktører i forhold til at gøre vores samfund rustet til at håndtere en større befolkningsandel af ældre, der lever længere med en sund og aktiv livsstil. Aarhus er et godt eksempel på, hvordan en kommune understøtter økosystemer omkring aktive seniorer, fortæller Peter Carage, præsident for AAL Association.

Ansøgning blev til med hjælp fra CDEU

CDEU har været med fra begyndelsen i arbejdet for at tiltrække konferencen til Aarhus. Udover at være medskriver på ansøgningen har CDEU faciliteret dialogen med EU-Kommissionen. CDEU har ligeledes ledsaget Aahus Kommune ved tidligere AAL-konferencer, hvor formålet har været at danne netværk og samle inspiration.

Konference skal være udstillingsvindue for dansk velfærdsteknologi

På konferencen i Aarhus til efteråret 2019 vil lokale virksomheder få mulighed for at udstille deres løsninger inden for sundhedsinnovation og velfærdsteknologi, og et vigtigt resultat af konferencen vil være, at det europæiske marked bliver inspireret til at investere i og samarbejde med branchen, fortæller CDEU’s Signe Waltoft Madsen, som fortsætter:

– Det vigtigste er, at vi med konferencen får skabt et unikt billede af Aarhus som et af Europas fyrtårne på området for borgernær pleje og sundhed.

Det er først nu, det rigtige arbejde begynder

Samtidig påpeger Signe Waltoft Madsen, at nok er værtskabet kommet i hus – men derfor er der stadig masser af arbejde forude:

– Der ligger en kæmpestor opgave i at forberede og planlægge den internationale konference, som skal tiltrække beslutningstagere på højt niveau i EU-systemet, ledere fra industrien og flere myndighedslag fra regioner i hele Europa. CDEU står til rådighed for at bistå Aarhus Kommune. Helt konkret kan vi bruge vores strategiske netværk i Bruxelles til at tiltrække de rigtige gæster og sikre, at indholdet på konferencen bliver af høj kvalitet og afspejler en ambitiøs EU-dagsorden.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling
Maria Heilskou Pedersen
EU-specialkonsulent
Sundhed