Gode historier

Borgerservice i Aarhus med i EU-projekt om nye offentlige løsninger

6. juli 2016

CDEU har længe haft god kontakt til Borgerservice i Aarhus, og derfor var det også helt oplagt at tage fat i dem, da CDEU i slutningen af 2015 blev kontaktet af Eindhoven kommune i Holland, som søgte partnere til deres EU-projekt under URBACT- programmet.

Projektet hedder CHANGE! og vedrører offentlige tjenester, som i disse år oplever store samfundsmæssige udfordringer og stigende forventninger fra offentligheden. Derudover er sektoren hæmmet af betydelig økonomisk knaphed. Projektets vigtigste mål er at identificere forskellige parametre og alternative veje for kulturelt forskellige byer, så de kan bevæge sig frem mod en kollektiv public service-model. Det samlede støttebeløb for projektet er 484.090 EUR, hvoraf Aarhus modtager 58.247 EUR. Udover den finansielle støtte, får Aarhus Borgerservice også glæde af et bredt geografisk partnerskab, som muligvis kan føre til nye spændende projekter i fremtiden.

Du kan læse mere om projektet her.

Kendte CDEU

Kontaktpersonen fra Eindhoven kommune har tidligere arbejdet ved det syddanske EU-kontor i Bruxelles, og kendte derfor CDEU’s direktør Lars Holte Nielsen. Eindhoven søgte specifikt efter en dansk kommune, som havde samme størrelse og status som Eindhoven, og her var Aarhus oplagt. Aarhus er samtidigt meget innovativ på offentlige løsninger og borgerinddragelse, og derfor tøvede CDEU ikke med at kontakte Borgerservice i Aarhus for at videreformidle partnersøgningen.

Om CDEU’s rolle i projektet udtaler Lene Hartig Danielsen, Chef for Borgerservice i Aarhus Kommune:

”CDEU har bidraget til at formidle kontakter, skabe relationer og facilitere muligheden for at samarbejde om at indgå i de processer, som et EU-projekt er. Kontoret har hurtigt været opmærksomme på, hvad vi hos Borgerservice i Aarhus har haft interesse i. Det er der nu kommet et konkret projekt ud af, og det er vi rigtig glade for”.

Aarhus Borgerservice i Bruxelles

I marts 2015 var Borgerservice i Aarhus Kommune på besøg i Bruxelles. Formålet med besøget var at etablere kontakter med relevante repræsentanter fra andre europæiske regioner. Du kan læse mere om besøget her.

At Aarhus senere på året blev projektdeltager i projektet CHANGE! er derfor heller ikke tilfældigt. Besøg og deltagelse i møder i Bruxelles giver god mulighed for at sparre med andre europæiske regioner om sine udviklingsprojekter. Mødet betød også, at CDEU var ekstra opmærksomme på Borgerservice i Aarhus, da henvendelsen fra Eindhoven kom. Dette viser, hvor vigtigt netværk og synlighed er.

Hvordan kan CDEU hjælpe dig og din organisation?

CDEU kan udfylde partnersøgninger, eller vi kan holde øjne og ører åbne, hvis vi finder noget som kunne være interessant for dig og din organisation. Kontakt os gerne for at høre, hvad vi kan gøre for dig i denne sammenhæng.