Aktuelt

Brug EU’s Erasmus+program til at sikre jer den rigtige arbejdskraft

28. april 2021

Mange leder forgæves efter medarbejdere med de rette kompetencer. Men med hjælp fra et af EU’s helt store programmer, Erasmus+, kan der hentes støtte til opkvalificering, så man kan sikre, at arbejdsudbuddet hænger bedre sammen med den arbejdskraft, der er til rådighed.  


Helt nye tal fra STAR, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
, viser, at hver femte af de danske virksomheder, der det seneste halve år har forsøgt at rekruttere en ny medarbejder, har ledt forgævesI op mod halvdelen af tilfældene har virksomhederne måttet tage til takke med en medarbejder uden de rette kompetencer.

Men her kan EU’s store uddannelsesprogram, Erasmus+, hjælpe: 

  • I Danmark er vi nu i den situation, at antallet af forgæves rekrutteringer ligger over niveauet fra før coronakrisen, og ofte må virksomheder opgive at finde en medarbejder med de ønskede kvalifikationer. Derfor er der god grund til at se på, hvordan vi kan få opkvalificeret arbejdsstyrken, og her tilbyder EU et oplagt værktøj i form af Erasmus+programmet, fortæller CDEU’s uddannelseskonsulent, Elena Nielsen 

Over 26 mia. euro på budgettet

Budgettet for Erasmus+ er blevet tæt på fordoblet i denne nye programperiode i forhold til tidligere: Det er steget fra 14 mia. euro til over 26 mia. euro, og det giver ifølge Elena Nielsen særlig god grund til at se mod programmet:  

  • Det øgede budget giver ekstra gode chancer for at opnå støtte, også til opkvalificering, da et større, strategisk sigte med det nye Erasmus+program er styrke netop uddannelsessamarbejdet. Konkret betyder det, at Erasmus+ kan anvendes til at udvikle nye samarbejder mellem arbejdsmarkedet og uddannelsesinstitutionerne. Dette skal især ske inden for konkrete EU-dagsordener såsom grøn omstilling, inklusion og digitalisering – alle områder, som vi i Midtjylland står stærkt på. 

Brug CDEU til at finde partnere

For at man kan gå ind i et Erasmus+projekt, kræver det, at man finder mindst to internationale partnere, der sidder med udfordringer, som ligner ens egne, og som er med på at indgå i et internationalt samarbejde om at finde løsninger. På CDEU har vi et vidtforgrenet netværk i hele Europa, og vi hjælper gerne med at finde relevante partnere, ligesom vi kan undersøge, om der er projekter i Europa, der leder efter de kompetencer, som en midtjysk aktør kommer med. 

  • Vi har tidligere hjulpet Ringkøbing-Skjern Kommune med i et Erasmus+projekthvorigennem kommunen sikrede sig støtte til at opkvalificere sine turismeaktører, så de bedre kunne følge med udviklingen. Så det kan både være virksomhederne selv, der indgår i Erasmus+projekter, men det kan også være en kommune eller anden erhvervsfremmeaktør, der indgår i et Erasmus+projekt for at opkvalificere sine aktører, fortæller Elena Nielsen.  

Her kan du læse nærmere om det Erasmus+projekt, som Ringkøbing-Skjern Kommune er en del af.

Hør mere

Ønsker du at høre nærmere om mulighederne for opkvalificering via et Erasmus+projekt, så er du velkommen til at tage fat i Elena Nielsen – hendes kontaktinfo finder du herunder. 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA