God historie

C2C CC: Fra udfordring til mulighed

29. oktober 2019

Vi er nået halvvejs igennem det omfattende, midtjyske klimatilpasningsprojekt C2C CC, hvilket blev markeret i sidste uge under en national klimatilpasningskonference i Horsens. C2C CC er en succes ikke mindst i kraft af, at projektet lykkes med at vende vandudfordringerne til muligheder, og det kan du se en video om herunder.

Præsentationen af Water Valley under klimatilpasningskonferencen i Horsens.

I sidste uge var der fuldt hus på Hotel OPUS i Horsens, da den nationale konference om klimatilpasning 2019 blev afholdt. Konferencen var den første nationale af sin slags i Danmark, og der var overvældende interesse: Over 350 deltagere fra hele Danmark og fra udlandet var mødt op til to dage med fokus på, hvordan vi bedst muligt tilpasser os et klima i forandring.

C2C CC var medarrangør

Det omfattende, midtjyske klimatilpasningsprojekt Coast to Coast Climate Challenge (C2C CC), som samler 31 partnere i 24 delprojekter om at klimatilpasse Midtjylland bedst muligt, var medarrangør af konferencen. Anledningen blev ligeledes brugt til at markere, at projektet nu er nået midtvejs i sin seks år lange projektperiode.

Den impact, som projektet allerede nu har haft, blev ikke mindst tydeliggjort, da kontrakten om WaterValley i Region Midtjylland blev underskrevet under konferencen af både Region Midtjylland samt AquaGlobe i Skanderborg og Klimatorium i Lemvig. Begge sidstnævnte er fyrtårne i C2C CC, som fremadrettet vil fungere som danske udstillingsvinduer for bæredygtig håndtering af vand.

At vende en udfordring til en mulighed

C2C CC har i det hele taget været katalysator for en mængde nye løsninger rundt hos projektets 31 partnere, og i videoen herunder kan du opleve Rasmus Rønde Møller, der er koordinator for klimatilpasning ved Horsens Kommune, fortælle om, hvordan C2C CC bl.a. har givet et tættere samarbejde med kommunens forsyning og et bredere samarbejde på tværs af afdelinger:

 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling
Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling