God historie

CAPSULE: Kvindelige iværksættere tog turen til Bruxelles for at inspirere andre

1. juni 2022

Techverdenen er på alle måder mandsdomineret, men det vil fire kvinder, der mødte hinanden på VIA og som sammen har startet virksomheden CAPSULE, lave om på. Derfor tog to af grundlæggerne, Nadia Wabra og Nanna Hejndorf, i denne uge turen til Bruxelles. De kom for at fortælle om deres start-up-erfaringer på en europæisk konference om entreprenørskab og kompetencer, og samtidig fik de en grundig introduktion til EU-mulighederne for deres nystartede virksomhed.

To af grundlæggerne bag CAPSULE, Nadia Wabra (t.v.) og Nanna Hejndorf, på besøg i Bruxelles

Mødte hinanden på VIA University College

Nadia Wabra, Nanna Hejndorf, Louise Kristine Linde og Emilie Seegert mødte oprindeligt hinanden i forbindelse med et eksamensprojekt på Design og Business-uddannelsen på VIA University College.

Vil hjælpe med at reducere modeverdenens overforbrug

Det blev begyndelsen til CAPSULE, der er en digital garderobeløsning, som vil hjælpe med at reducere det store overforbrug i modeverdenen ved at skabe mere overblik over den enkeltes garderobe. Derved vil CAPSULE bl.a. bidrage til en grønnere modeverden og en mere velovervejet forbrugeradfærd.

Fuld fart på udviklingen

Nu, et år efter at de startede, har virksomheden netop ansat en CTO til at udvikle den digitale platform, som CAPSULE bygger på. Start-uppen har også opnået en Innofounder – et udviklingsforløb for iværksættere, der ønsker at udvikle en innovativ idé til en økonomisk bæredygtig forretning, og som bl.a. inkluderer fuldtidsløn i 12 måneder til at udvikle idéen og opbygge en virksomhed omkring den.

Nogle gange kan man godt som kvindelig entreprenør føle, at man står meget alene med sine visioner om, hvordan entreprenørverdenen skal se ud, især for kvinder, og så var det fedt at høre fra folk i hele i Europa, at de havde samme visioner. Nadia Wabra, en af grundlæggerne bag CAPSULE

I Bruxelles for at tale om at være kvindelige tech-iværksættere

Men selvom der er fuld fart på udviklingen af appen, så er kvindelige iværksættere som de fire bag CAPSULE stadig i stort undertal, ikke mindst når man kigger specifikt på techverdenen. Derfor var to af grundlæggerne bag CAPSULE, Nadia Wabra og Nanna Hejndorf, tidligere på ugen i Bruxelles for at tale om, hvordan det er at være kvindelige entreprenører, på konferencen ’Entrepreneurship & Skills through Applied Research,’ der var arrangeret af UAS4EUROPE:

  • Nogle gange kan man godt som kvindelig entreprenør føle, at man står meget alene med sine visioner om, hvordan entreprenørverdenen skal se ud, især for kvinder, og så var det fedt at høre fra folk i hele i Europa, at de havde samme visioner, lyder det fra Nadia Wabra, der suppleres af Nanna Hejndorf:
  • Det var dels fedt at høre fra andre, men det var også virkelig dejligt at opleve, at vores budskab om kvinder i iværksættermiljøet blev hørt. At få sit eget budskab ud på den måde, det var så anerkendende, som det overhovedet kan være.

Det var også virkelig dejligt at opleve, at vores budskab om kvinder i iværksættermiljøet blev hørt. At få sit eget budskab ud på den måde, det var så anerkendende, som det overhovedet kan være – Nanna Hejndorf, en af grundlæggerne bag CAPSULE

Mødeprogram med fokus på EU-muligheder

Efter konferencen hos UAS4EUROPE gik resten af dagen i Bruxelles med et mødeprogram, som CDEU stod bag, og som gik i dybden med EU-muligheder for den midtjyske start-up.

Først var der et møde med WORTH, som bevilliger midler til europæiske projekter, der opererer inden for kreative erhverv, og som ønsker at udvikle designdrevne og innovative produkter.

Dernæst gav CDEU’s Jesper Bracht en introduktion til væsentlige EU-politikker og -strategier med relevans for CAPSULE-projektet.

Til slut bød programmet på et møde med Michael Laermann, som arbejder for Fashion for Change – en organisation, der udgør en fælles, europæisk stemme for de SMV’er, der arbejder inden for bæredygtig mode.

Tak for nu

Vi siger mange tak for besøget og glæder os til at følge CAPSULE på den fortsatte rejse. Ønsker du at læse mere om CAPSULE, så kig på linket her. 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Jesper Bracht
EU-konsulent
Forskning
Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA