Gode historier

CDEU giver Aarhus Universitet forspring i forhold til at opnå EU-midler

12. juli 2017

Konkurrencen om EU’s forsknings- og innovationsmidler, Horizon2020, er benhård. Derfor skal man som universitetet være tidligt ude med at danne konsortier, hvis man skal gøre sig håb om at få fat i de eftertragtede midler.

Det var på den baggrund, at CDEU i torsdags afholdt et meget velbesøgt matchmaking-event for universiteter fra 10 forskellige lande, herunder Aarhus Universitet (AU).
Målet var at nå frem til nye, internationale konstellationer af forskere, der sammen kan arbejde frem mod at opnå midler fra Horizon 2020’s arbejdsprogram for 2018-2020, der åbner til efteråret.

Over 60 forskere deltog

Det var AU’s to ankerpersoner hos CDEU, Rikke Edsjö og Lina Christensen, der havde stået bag at arrangere eventet, hvortil det lykkedes at tiltrække over 60 europæiske forskere.

–          Det er et særdeles flot fremmøde, ikke mindst når man tænker på, at vi har konkurreret med både universiteternes eksamensperioder og sommerferiens indtog, fortæller Lina Christensen og uddyber:

–          Det er nemlig lige nu, at de gode konsortier dannes, og derfor er det dejligt at se forskernes bevidsthed herom.

Det Rummelige Samfund

Den del af programmet, der blev dykket ned i, handlede om den samfundsudfordring, der kaldes ’Det Rummelige Samfund’. Denne del af programmet forsøger især at adressere udfordringer inden for migration, samfundmæssig og social udvikling samt modernisering af offentlig administration.

Fra Aarhus Universitet deltog hele 8 forskere. En af dem var professor Anker Sørensen, og han fortalte efter afslutningen på torsdagens program:

–          Jeg forsker i netop demokrati og samfundsmæssige udfordringer, så dette arrangement virkede naturligt tiltrækkende for mig, da jeg gerne fremadrettet vil orientere mig mere mod EU’s programmer. Det har dagen bidraget til, da den har været meget velforberedt. Det er dog stadig en udfordring at matche forskere, da vi er meget forskellige, og da udfordringerne omkring delprogrammet ikke nødvendigvis gør emnerne i programmet tydeligt konsistente i forhold til vores forskningsdagsordener.

På CDEU er både Rikke Edsjö og Lina Christensen også meget bevidste om det store stykke arbejde, der ligger forude, før det kan komme til en egentlig ansøgning om EU’s midler. Begge konsulenter understreger, at de glæder sig til at følge og understøtte det videre arbejde i tæt samarbejde med AU.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet