Ansøgningsrunde

450.000 kr. fra EU til to grønne investeringskoncepter – skal vi også hjælpe jeres kommune?

17. november 2021

EU-programmet European City Facility (EUCF) tilbyder 450.000 kr. i støtte til at udvikle investeringsplaner på enten kommunalt eller tværkommunalt niveau inden for effektivisering og vedvarende energi.
I seneste runde hjalp CDEU både Aarhus Kommune og en del af kommunerne i netværket Energibyerne med at opnå støtte. Hvis jeres kommune også er interesseret, så kan der søges frem til den 17. december.


European City Facility (EUCF) er en del af EU’s Green Deal-program og handler om energieffektivitet og vedvarende energi. Ansøgningsproceduren er relativt let, og der kan opnås et engangsbeløb på 450.000 kr. i støtte. Bevillingen skal dække arbejdet med udvikling af investeringskoncept(er), der udvikles over en 12 måneders periode:

Stor rummelighed og ingen afrapportering

  • Pengene kan bruges til at opnå den viden, der er nødvendig for at udvikle et investeringskoncept, for eksempel til at afdække barrierer, forklarer Maria Helene Louwrier, der arbejder som en del af det grønne team hos CDEU. Hun fortsætter:
  • Støtten er ikke bundet op på noget helt specifikt, hvilket betyder, at der er stor rummelighed. Der er heller ingen afrapportering efterfølgende – det er blot investeringskonceptet, der skal ligge færdigt efter 12 måneder, hvilket gør programmet lettere at gå til end mange andre EU-programmer.

Fire ud af fire danske ansøgninger opnåede støtte

I seneste ansøgningsrunde af EUCF lå Danmark helt i top: Foruden de aktører, som CDEU hjalp i processen, så var der også to andre danske modtagere. Og da der kun var de fire ansøgere fra Danmark, så var det altså 100% af de danske ansøgere, der modtog støtte!

Man kan som kommune roligt søge i denne omgang, og lykkes det ikke at få støtte, får man værdifuld feedback, som man kan bruge til at forbedre sin ansøgning, inden man indsender til foråret. – Maria Helene Louwrier, CDEU

  • Vi opfordrer kraftigt interesserede kommuner til at tage fat i os hurtigst muligt, så vi kan se på mulighederne sammen. Der er i alt to deadlines tilbage, den i december og så en til foråret 2022. Derfor kan man som kommune roligt søge i denne omgang, og lykkes det ikke at få støtte, får man værdifuld feedback, som man kan bruge til at forbedre sin ansøgning, inden man indsender til foråret. Så det er bare med at komme i gang – vi sidder klar til at hjælpe, slutter Maria Helene Louwrier.

Interesseret?

Lyder støtte fra EUCF som noget for jeres kommune, så er I velkomne til at tage fat i Maria Helene Louwrier. I finder hendes kontaktinfo herunder.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Maria Helene Louwrier
EU-konsulent og Office Manager
Grøn omstilling og administration