God historie
CDEU med EU-projektet TEACH4SD i Rumænien
CDEU er partner i det store EU-projekt TEACH4SD, som ledes af VIA University College, og som handler om at uddanne undervisere i bæredygtig udvikling. Vores rolle i projektet er at udbrede EU’s mange muligheder for de enkelte projektpartnere, og derfor var vi fra den 15. til den 17. april med VIA University College i Rumænien for at besøge projektpartneren Tuiasi, der står for Technical University Gheorghe Asachi Iasi.
EU-projektet TEACH4SD – Lead the Transition modtog sidste år med CDEU’s hjælp 37 mio. kr. fra EU til at uddanne undervisere i hele Europa i bæredygtig udvikling, og projektet har partnere med fra Danmark, Rumænien, Spanien, Belgien og Holland.
Afsted for at udbrede muligheder og indhente viden
Besøget i Rumænien var således det første i den besøgsrunde, som er en del af TEACH4SD, og som skal nå rundt til alle projektets partnere. Med i Rumænien var projektledelsen Jeppe Kiel Christensen og Ditte Karla Lott Lauritsen fra VIA University College, og fra CDEU deltog EU-konsulenterne Elena Nielsen og Emma Meyer, som var afsted dels for at udbrede muligheder, dels for at indhente viden:
Vi håber, at vi kan identificere muligheder, som kan hjælpe hele konsortiet med at udvikle bæredygtig undervisning på tværs af EU – Elena Nielsen, EU-konsulent ved CDEU
– På besøgene her skal vi lave workshops, præsentere EU-calls og bruge feltbesøg til at indsamle viden om projektpartnerens prioriteter og styrker. Ved på denne måde at kortlægge behov og ønsker sikrer vi, at vi kan give projektpartneren den mest relevante viden og muligheder fra EU, fortæller CDEU’s EU-konsulent Emma Meyer, mens hendes kollega Elena Nielsen uddyber:
– Når vi så er retur i Bruxelles efter hvert enkelt besøg hos projektpartnerne, så udvikler vi et fundingkatalog med relevante EU-calls for den enkelte partner – og vi håber, at vi kan identificere muligheder, som kan hjælpe hele konsortiet med at udvikle bæredygtig undervisning på tværs af EU. Det gør vi både for at sikre opskalering af projektets resultater og for at sikre, at der udvikles nye, strategiske relationer – og så fortsætter vi projektet igennem med at bruge vores viden om projektpartneren til at sende nye, relevante EU-muligheder, efterhånden som de dukker op.
Besøg skal også give værdifulde input til ESD Talks
Idéen er desuden at bruge den opnåede viden til at udvikle CDEU’s strategiske kommunikation op imod uddannelseslandskabet i Bruxelles, ligesom indsigten fra partnerbesøgene vil give os værdifulde input til at lave de bedst mulige programmer for vores ESD Talks – en serie af webinarer, som belyser forskellige aspekter af uddannelse i bæredygtig udvikling, og som vi som en del af TEACH4SD står bag.
Du kan se den første ESD Talk på vores dedikerede side på linket her.
Nærmere om TEACH4SD
TEACH4SD skal udvikle indhold til kompetenceløft for undervisere, primært fra videregående uddannelsesinstitutioner og erhvervsuddannelser.
Projektet vil etablere fem regionale “Centre of Vocational Excellence” inden for fem forskellige sektorer: Sundhed, handel, entreprenørskab, tekstil og byggeri, samt en digital platform, der forbinder de fem centre.
De øvrige uddannelsesinstitutioner i projektet er ELISAVA (Barcelona School of Design and Engineering), Odisee University of Applied Sciences i Belgien, Saxion University of Applied Science i Holland og Tuiasi, Technical University Gheorghe Asachi Iasi i Rumænien.