Gode historier

CDEU øger sine aktiviteter inden for sund og aktiv aldring

14. december 2016

European Summit on Innovation for Active & Healthy Ageing (EIP on AHA) løb af stablen i dagene fra d. 6. til d. 8. december 2016. Sammen med deltagere fra hele Europa deltog Aarhus Kommune og CDEU i konferencen. CDEU er i øjeblikket ved at opprioritere sundheds- og velfærdsområdet. Et område med store udfordringer i hele EU.

Et styrket netværk

Gennemgående temaer for konferencen om aktiv og sund aldring var (i) forebyggelse, (ii) integreret pleje, (iii) velvære og (iv) personaliseret behandling. Selvsagt bliver digitalisering og ny teknologi ofte brugte værktøjer til at nå ambitionerne inden for disse fire områder, men det samme er at sige omkring social innovation og borgerinddragelse. Såvel inden for digitalisering som social innovation er mange interessante udviklinger i gang i Danmark, så der var en høj grad af genkendelse for de danske deltagere på konferencen.

– Det har været interessant at høre EU’s beslutningstagere og europæiske fagfolk tale, og se den tilhørende udstilling, men først og fremmest har det været virkelig godt at udvide vores netværk. Vi kan genkende os selv i konferencens program og har fået øjnene op for, hvor meget vi reelt har at byde på. Sundheds- og velfærdsområdet fylder meget i vores kommune, og som andre kommuner i Region Midt, er vi meget glade for, at området nu styrkes hos CDEU, siger Sonja Hansen fra Center for Frihedsteknologi ved Aarhus Kommune. Aarhus Kommune vil indgå aktivt i European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing i fremtiden.

Fra venstre: Mona Truelsen fra Nordic Innovation, Birgitte Halle og Sonja Hansen fra Center for Frihedsteknologi, Sundhed og Omsorg ved Aarhus Kommune samt CDEU-konsulent Lina Christensen.

Under konferencen blev der uddelt Reference Sites Awards til 74 regioner, som har formået at opbygge inspirerende økosystemer, der forbedrer sundheden og velfærd blandt ældre borgere. Fra CDEU skal der lyde et stort tillykke til Region Sjælland, der blev tildelt 2 stjerner og Region Syddanmark, som blev tildelt de maksimale 4 stjerner. CDEU følger de europæiske Reference Sites nøje, og vil sammen med de midtjyske aktører vurdere, om også Midtjylland vil opleve en merværdi i at blive europæisk Reference Site. Dette kan f.eks. vise sig at være en fornuftig del af indsatsen omkring Rehabilitation International World Congress som afholdes i 2020 i Aarhus.

Mere information

Læs mere om European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing.

Læs mere om 2016-2018 Reference Sites.

Læs mere om Rehabilitation International World Congress.

For spørgsmål eller yderligere information kontakt venligst Central Denmark EU Office.