God historie

CDEU sikrer EP-debat live på TV2 News

9. maj 2019

TV2 News afholder den 16. maj sin TV-transmitterede debat med spidskandidaterne til Europa-Parlamentsvalget. Arrangementet foregår på Aarhus Universitet. Det er CDEU, der har støbt kuglerne til et stort, fagligt baseret valgarrangement i Aarhus ved at få bragt AU og TV2 sammen og få dem med på idéen.

CDEU’s to forskningskonsulenter, fra venstre Lina Christensen og Rikke Edsjö

Den 16. maj er spidskandidaterne til Europa-Parlamentet inviteret til tv-transmitteret debat på Aarhus Universitet i Aulaen.

‘Vi er rigtig glade for at have hele 10 spidskandidater i Midtjylland på samme tid, da det er en fantastisk lejlighed til at sætte spot på EU’s relevans for Danmark.’ – Lars Holte Nielsen, direktør for CDEU

Idéen opstod i Bruxelles

Idéen til arrangementet opstod hos CDEU, som gerne ville bringe et centralt valgarrangement til Midtjylland. Aarhus Universitet var i den henseende en oplagt vært, ikke mindst i kraft af, at der aldrig har været så mange førstegangsvælgere som denne gang. Arrangementet i Aarhus er tænkt som de unges direkte mulighed for at debattere med europaparlamentarikerne, som jo ellers sidder meget langt væk i Bruxelles.

– Vi er rigtig glade for at have hele 10 spidskandidater i Midtjylland på samme tid, da det er en fantastisk lejlighed til at sætte spot på EU’s relevans for Danmark, fortæller direktør for CDEU, Lars Holte Nielsen.

Praktisk information

Man kan læse nærmere om arrangementet, der afholdes i AU’s Aula den 16. maj fra 12.30 til 14.00, og tilmelde sig på linket her.

Debatten livetransmitteres på TV2 News kl. 12.30 til 14.00 og genudsendes samme aften.

Deltagerne i debatten bliver:

Jeppe Kofod, Socialdemokratiet

Morten Helveg Petersen, Radikale Venstre

Pernille Weiss, Det Konservative Folkeparti

Margrete Auken, Socialistisk Folkeparti

Mette Bock, Liberal Alliance

Rinja Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU

Peter Kofod, Dansk Folkeparti

Morten Løkkegaard, Venstre

Nikolaj Villumsen, Enhedslisten

Rasmus Nordqvist, Alternativet

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet