Gode historier

CDEU skaffer 319.000 kroner i EU-støtte til Gammel Estrup - Herregårdsmuseet

6. juli 2016

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet har fået stor hjælp af CDEU’s kulturkonsulent, Lone Leth Larsen, til at søge om økonomisk støtte til herregårdens internationale arbejde. Herregårdsmuseet har udviklet et Aarhus 2017-projekt, som hedder Porten til Europa. I forbindelse med projektet har Lone Leth Larsen hjulpet museet med at give projektet en europæisk vinkel.

Støtten på 319.000 kroner er netop blevet bevilget af Nordisk Kulturfond, og den skal hjælpe Gammel Estrup Herregård med at udbygge sine europæiske netværk. Helt konkret betyder det, at der skal afholdes en række konferencer, både specifikt i Norden og internationalt, og at der skal laves en publikation om europæisk herregårdskultur.

Disse nye tiltag bygger på det arbejde, der blev startet sidste efterår. Da opnåede Gammel Estrup Herregård nemlig 70.000 danske kroner i støtte, ligeledes med hjælp fra CDEU, og dette beløb blev brugt på at lave en konference for at udbygge europæiske netværk.

Det er CDEU’s forløb ’Genvej til Europa’, der har gjort Gammel Estrup Herregård opmærksom på de nordiske midler. Gennem Genvej til Europa hjælper CDEU kulturorganisationer med at finde internationale partnere og tilskudsmuligheder til deres projekter.

Vil du vide mere?

Læs mere om Aarhus 2017-projektet Porten til Europa på vores hjemmeside.

Du kan læse mere om Genvej til Europa her, hvor du også kan finde kontaktoplysninger på vores kulturkonsulenter.