Gode historier

CDEU skaffer penge til at udvikle nye virksomheder

24. august 2016

Der bliver løftet containere på Aarhus Havn, når Mærsk ankommer.

I foråret 2016 offentliggjorde Styrelsen for Forskning og Innovation en pulje på 1 mio. kr., som organisationer kunne søge til at udbrede kendskabet til Horizon2020. Den chance valgte CDEU i samarbejde med Væksthus Midtjylland at benytte sig af og søgte om penge til at hjælpe flere iværksættere i gang.

Flere midtjyske iværksættervirksomheder i Horizon 2020

Det lykkedes CDEU at hente 100.000 kr. hjem til projektet `Flere midtjyske iværksættervirksomheder i Horizon 2020´. Projektet skal udføres i samarbejde med Væksthus Midtjylland, som i forvejen har gode resultater med at hjælpe iværksættere med at vækste. Det har til formål at oplyse og afklare den enkelte iværksættervirksomhed om EU-støtte gennem direkte kontakt og afholdelse af workshops.

Som en del af projektet skal CDEU og Væksthus Midtjylland udbrede kendskabet til Horizon2020´s muligheder, og derfor vil CDEU i den nærmeste fremtid være på tur rundt i Midtjylland med temaoplæg og workshops. I den kommende tid arbejdes der på at få færdiggjort de overordnede retningslinjer, og du vil blive opdateret her på siden, når projektet er klar.

iFacilitator viser vejen ind

CDEU kender allerede til projektets fremgangsmåde fra sit iFacilitator-forløb. iFacilitator begynder med et møde hos virksomheden, hvor projektidéer diskuteres. Derefter vurderes teknologien, og hvis projektet er både innovativt og realistisk, hjælper iFacilitator virksomheden med at søge støtte fra det rigtige EU-program. CDEU hjælper frem til den egentlige ansøgningsproces begynder – og vi slipper først, når vi er sikre på, at virksomheden har fået den rådgivning, de har brug for.

Du kan læse mere om iFacilitator på CDEU´s hjemmeside.

Er du i tvivl om dit projekt er egnet til EU-støtte, kan du også tage et kig på siden her.

Er du i gang med et innovativt virksomhedsprojekt?

Har du en nystartet virksomhed, eller har du en iværksættervirksomhed i tankerne, som kunne have potentiale til at søge EU-støtte, så kontakt os, og så tager vi en uforpligtende samtale med virksomheden.

Yderligere information

Har du spørgsmål eller brug for mere information kontakt venligst Central Denmark EU Office.