God historie

CDEU vil løfte SMV’ers internationale arbejde i projektet Everywhere International SMEs - EIS

13. november 2019

Sammen med syv europæiske partnere er CDEU del af projektet Everywhere International SMEs (EIS), der har som mål at hjælpe endnu flere SMV’er med at arbejde internationalt. Det er nemlig bevist, at SMV’er, der internationaliserer, bl.a. øger deres omsætning og klarer sig bedre gennem kriser. Som et led i projektet har CDEU’s erhvervskonsulenter netop været til partnermøde i Bologna i Italien.

Erhvervskonsulenterne hos CDEU arbejder til daglig med at understøtte de midtjyske virksomheder, bl.a. SMV’erne, med at se de mange muligheder inden for funding af innovative idéer, som EU-systemet tilbyder. Derfor er det også helt oplagt, at CDEU er partner i Interreg Europe-projektet Everywhere International SMEs (EIS), som har til formål at gøre projektpartnerne endnu bedre til at hjælpe SMV’er med at arbejde internationalt.

Indsigt i andre regioners praksis

EIS-projektet løber fra 2017 til og med 2020 og består af to faser. I projektets første fase fik de deltagende partnerregioner via en række workshops et unikt indblik i praksis på erhvervsfremmeområdet hos de øvrige regioner. Disse workshops gav mulighed for at identificere de best practises, der eksisterer på området rundt om i Europa. Da først disse var blevet identificeret, indgik projektet i sin anden fase, hvor det fortsat befinder sig, og hvor de enkelte best practises er blevet samlet, så de kan hjælpe med at opkvalificere de enkelte projektpartneres indsats for at hjælpe SMV’er med at internationalisere.

Partnermøde i Bologna for EU-projektet EIS. Foto: Tarik Kehli

GlobalEis – et unikt værktøj

Projektet har således systematisk indsamlet viden om, hvordan der arbejdes med erhvervsfremme i de deltagende partnerregioner. Nu har parterne så netop mødtes i Bologna for at se på, hvordan læringen fra projektet implementeres i de enkelte partnerregioner:

– I projektet har vi brugt de mange best practises til at udvikle et unikt værktøj, kaldet GlobalEis, som kan bruges til at løfte indsatsen for SMV’ernes internationale arbejde både på virksomhedsniveau, på rådgiverniveau og på politikerniveau. Det er ganske unikt, og vi har fået rigtig god respons fra alle niveauer, når vi har præsenteret vores nye værktøj, forklarer erhvervskonsulent hos CDEU, Tarik Kehli, som fortsætter:

– i Region Midtjylland arbejdes der således også med at indarbejde læringen fra projektet, så det kan komme virksomhederne i regionen til gavn – og på sigt er det så meningen, at de gode løsninger også skal udbredes til resten af Europas regioner.

Final Conference i Bruxelles

EIS-projektet kører indtil næste år, hvor det afsluttes med en Final Conference i Bruxelles, som CDEU står for at arrangere. Her er hensigten at rette eventet mod de såkaldte business support organisations, som i Danmark f.eks. omfatter de nye erhvervshuse, for her at gøre opmærksom på projektets resultater.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst
Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst