God historie

CDEU viser internationale muligheder i IoTWeek 2019

2. maj 2019

Mulighederne inden for Internet of Things (IOT) er enorme, og i år er Aarhus vært for den stort anlagte IOT Week 2019 til juni. Nu har CDEU og IOT Week netop afholdt en infodag for det internationale publikum i Bruxelles, og her fortæller Karsten Dehler fra IOT Week om, hvorfor det giver så meget mening at slå på tromme for IOT Week internationalt.

Karsten Dehler, CCO for IOTWeek 2019

IOT bliver kun større, og der ligger nogle enorme, uudnyttede potentialer inden for området, som både kan spare os store summer rent økonomisk, men mindst lige så vigtigt kan bringe os væsentligt tættere på at opfylde flere af FN’s 17 verdensmål ved f.eks at overvåge energiforbrug. Der er derfor al mulig god grund til at tage med og blive klogere, når Aarhus den 17. juni slår dørene op til IOT Week 2019, og i denne uge var Karsten Dehler i Bruxelles for at fortælle om, hvorfor også internationale organisationer bør interessere sig for IOT Week:

GDPR understøtter den digitale rejse

CDEU’s direktør Lars Holte Nielsen byder velkommen til deltagerne

’Det giver rigtig god mening at fortælle om IOT Week i Bruxelles. For selvom EU kan føles langt væk, er det jo her, at vi skal skabe rabatten på hver side af den vej, vi skal bevæge os på,’ fortæller en engageret Karsten Dehler, som uddyber:

’IOT har så voldsomt stort et potentiale, men skal det forløses, kræver det, at vi omgås de mange data på den rigtige måde. Der har vi jo i EU fået GDPR, som sikrer, at vi på bedst mulig vis understøtter den digitale rejse, vi sammen er på vej på her i EU. Det skal vi sammen forstå at udnytte, så det kan skabe masser af vækst og mere bæredygtighed.’

‘Selvom EU kan føles langt væk, er det jo her, at vi skal skabe rabatten på hver side af den vej, vi skal bevæge os på’

Vidensdeling og genbrug af gode løsninger

For at sikre de mest kvalificerede input til diskussionerne om IOT er det vigtigt, at så stort et internationalt publikum som muligt tager turen til Aarhus til sommer for at dele viden og blive klogere, da netop det med vidensdelingen er et centralt punkt:

’Samarbejde er på alle måder vejen frem inden for IOT. Gode løsninger fra en by bør jo genbruges, i stedet for at alle opfinder deres egne, dybe tallerkener. Derfor bør man som virksomhed, organisation eller kommune komme til Aarhus for at blive inspireret, tale med de fremmeste på feltet og opsøge nye netværk – og det gælder i øvrigt for såvel danske som internationale parter,’ fortæller Karsten Dehler.

’Samarbejde er på alle måder vejen frem inden for IOT. Gode løsninger fra en by bør jo genbruges, i stedet for at alle opfinder deres egne, dybe tallerkener’

Over 40 forskellige lande er repræsenteret

Der forventes over 1200 deltagere til det fem dage lange arrangement, som løber af stablen fra 17. til 21. juni, og man er allerede godt på vej:

’Der er allerede tilmeldt over 500 deltagere, hvoraf ca. 40% kommer fra udlandet, men vi skal endnu bredere ud – og det er også derfor, at jeg er så glad for at kunne have det her samarbejde med CDEU om at komme til Bruxelles og fortælle om vores fantastiske arrangement,’ slutter Karsten Dehler.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig på IOT Week, så kan du læse nærmere her, følge ”IoT Week – Aarhus” på sociale medier, ligesom du kan tilmelde dig en eller flere dage af konferencen her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet