God historie

CDEU’s direktør er ny formand for dacob-samarbejdet

5. januar 2022

Dacob er et samarbejde mellem repræsentationer for danske kommuner, regioner og universiteter i Bruxelles, og CDEU’s direktør, Lars Holte Nielsen, har netop overtaget formandsstafetten for samarbejdet for de kommende to år. Her fortæller han nærmere om den værdi, samarbejdet giver.

Birgitte Wederking, direktør for Greater Copenhagen EU OFfice, og Lars Holte Nielsen, direktør for Central Denmark EU Office

Efter at have været formand for dacob siden udgangen af 2019 har Birgitte Wederking, direktør ved Greater Copenhagen EU Office, ved årsskiftet givet stafetten videre til CDEU’s direktør, Lars Holte Nielsen.  Det er en opgave, som han glæder sig meget til at gå i gang med:

Giver større indflydelse og bedre adgang

  • Vores tætte dacob-samarbejde giver os alle på de danske, regionale EU-kontorer mulighed for at samle vores kræfter. Det giver os større indflydelse, bedre adgang til centrale aktører og mulighed for at lave f.eks. samlede informationsindsatser inden for de dagsordener, hvor det virkelig giver mening, fortæller Lars Holte Nielsen, inden han uddyber:
  • Et godt eksempel fra det forgangne år er det velbesøgte cancerwebinar i december. Her gik dacob-kredsen sammen med både Sundhedsministeriet, Sundhedsstyrelsen, Erhvervsstyrelsen og Uddannelses- og Forskningsministeriet for at nå ud til så mange sundhedsaktører som muligt med viden om, hvordan EU støtter op om at knække cancer.

Til glæde for både medarbejdere og samarbejdspartnere

Dacob (Danish Local, Regional and Research Co-Op Brussels) er et samarbejde mellem repræsentationer for danske kommuner, regioner og universiteter i Bruxelles. Det består af: Central Denmark EU Office, Greater Copenhagen EU Office, Norddanmarks EU-kontor, South Denmark European Office og Aalborg Universitet, og Lars Holte Nielsen ser frem til at fortsætte samarbejdet i dacob-kredsen i den kommende tid, til gavn og glæde for såvel medarbejdere som samarbejdspartnere:

Et oplagt forum til at vidensdele i

  • En ting er, at vi i dacob kan nå ud til flere med den mest relevante information fra EU, men samarbejdet er ligeledes meget værdsat blandt de enkelte fagteams rundt på de forskellige, regionale EU-kontorer her i Bruxelles. Dacob-samarbejdet er nemlig et oplagt forum til at vidensdele i, ligesom det giver et godt kollegialt fællesskab i dagligdagen i Bruxelles. Dacob giver dermed værdi på flere fronter, og jeg er glad for at kunne være formand for samarbejdet for de næste to år.
 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lars Holte Nielsen
Direktør