Gode historier

CDEU’s initiativ iFacilitator hjælper endnu en virksomhed til EU-støtte

25. maj 2016

Denne gang er det virksomheden Drechsler Marine Consult (DMC), som i seneste ansøgningsrunde til EU’s finansieringsinstrument for små- og mellemstore virksomheder får udbetalt 50.000 EUR til test af deres produkt. Hvis disse tests giver positive resultater, regner virksomheden med at søge næste fase, som i givet fald vil kunne udløse mellem 0,5-2,5 mio. EUR i støtte.

DMC er et lille firma med beliggenhed i Hjerm mellem Holstebro og Struer. Virksomheden beskæftiger sig med større og mindre offshore-opgaver med undervandsrobotter (ROV) i forbindelse med installationer, vedligeholdelse og undervandsprojekter.

Den idé, som firmaet nu har opnået støtte til at teste, angår etablering af havvindmølleparker. Det har længe været et kendt problem, at vindmøller på land støjer og tager megen plads, mens etablering af en havvindmøllepark er en meget stor investering. Installationen af en typisk havvindmøllepark har hidtil kostet ca. 40 -50% mere end hvis en onshore-vindmøllepark skulle etableres. Et af ​​de vigtigste omkostningselementer ved en havvindmøllepark er det undersøiske fundament og derfor har ejeren Claus Drechsler fra DMC fået en idé, som kan mindske omkostningerne og gøre offshore-møller mere konkurrerende. Idéen hedder GroutTube og omhandler udviklingen af en innovativ og tidsbesparende arbejdsmetode samt udstyr til undervandsstøbning af sokler til havvindmøller. Dette er de glade for i EU og det er altså til test af denne idé, at DMC modtager de 50.000 EUR. CDEU ønsker DMC stort tillykke med finansieringen!

Claus Drechsler blev gjort opmærksom på CDEU og mulighederne for EU-støtte gennem den lokale erhvervsservice, nemlig Startvækst Struer. Herefter blev et møde sat op med CDEU’s eksterne konsulenter, Innovayt, som hjalp med en afklaring af, hvilket EU-program, der var relevant for DMC, og med 25.000 kr. i finansiel hjælp til ansøgningsskrivning fra den midtjyske for-projektordning, gik DMC i gang med at skrive deres EU-ansøgning med hjælp fra Innovayt.

Claus fortæller, at uden iFacilitator, så ville projektet stadig ligge i skrivebordsskuffen. ”Hvis ikke det havde været for iFacilitator samt støtten på de 25.000 kr. ville jeg sikkert bare stadig gå og tænke på min idé. Men med de 25.000 kr. og gratis rådgivning er der ikke så meget at tabe. Det gjorde det nemmere at tage en beslutning, –  nemmere at sige ”go””.

iFacilitator Central Denmark

Virksomheden har, som nævnt, fået hjælp fra iFacilitator Central Denmark, der er et samarbejde mellem CDEU og erhvervsfremmeaktører i Midtjylland, som sammen med et eksternt konsulentfirma hjælper virksomhederne med at validere projektidéer og dermed finde frem til det rigtige EU-program. Det typiske forløb starter med en indledende dialog med Central Denmark EU Office omkring virksomhedens projekt. Herefter tilbydes gratis ekspertrådgivning af eksterne konsulenter med mange års erfaring i at søge støtte fra danske og internationale støtteprogrammer for virksomheder. CDEU hjælper frem til den egentlige ansøgningsproces begynder – en hjælp, som beviseligt øger virksomhedens chancer for succes i konkurrencen om EU’s midler til virksomheder. Succesraten ligger således på 37%, og 4 midtjyske udviklingsprojekter har indtil videre fået EU-støtte til en samlet værdi af 209 millioner kroner med hjælp fra iFacilitator Central Denmark. Ifølge Claus fra DMC er der heller ingen tvivl om, at iFacilitator er en succes: ”Jeg vil helt sikkert anbefale iFacilitator til andre, for når man ikke ved noget om EU-støtte, har man ingen idé om, hvor man skal starte!”

Mere information

Har du en god idé, og overvejer din virksomhed at søge støtte fra EU, så ring til os for en uforpligtende snak om dine muligheder på tlf. +32 22 30 87 32 eller send en mail til vores erhvervsteam på erhverv@centraldenmark.eu.

Du kan læse mere om iFacilitator her og om støttemuligheder for virksomheder her.