God historie

CDEU’s nye bestyrelsesformand kom på besøg i Bruxelles

8. februar 2024

Det var de helt store smil, der var fremme, da Susanne Buch Nielsen den 1. februar 2024 besøgte os i Bruxelles. Anledningen var, at hun ved årsskiftet overtog formandskabet for CDEU’s bestyrelse, og vi er rigtig glade for, at Susanne Buch Nielsen i den forbindelse havde lyst til at tage til Bruxelles for at møde os på CDEU og høre nærmere om arbejdet for vores midtjyske aktører.

Susanne Buch Nielsen og Lars Holte Nielsen på CDEU

Der er ingen tvivl om, at CDEU med Susanne Buch Nielsen har fået en både engageret og erfaren bestyrelsesformand: Hun var ligeledes en del af formandskabet for CDEU’s bestyrelse i forrige valgperiode, og dermed har hun nu i seks år været en del af kontorets formandskab, som hvert andet år går på skift mellem kommunerne og Region Midtjylland:

– Jeg ser det her EU-kontor som en formidabel mulighed for, at de forskellige aktører i Midtjylland, lige fra kommunerne over selvfølgelig regionen til alle vores uddannelsesinstitutioner samt erhvervslivet, kan hente hjælp og støtte, så de kan drage nytte af de tilgængelige EU-midler – Susanne Buch Nielsen

’En formidabel mulighed for at hente hjælp og støtte’

– Når jeg ser, hvor meget der sker her, og hvor stor en udvikling, der har været, så gør det mig virkelig glad. Både på Midtjyllands vegne, men faktisk også på jeres, fortæller Susanne Buch Nielsen om sit besøg, inden hun fortsætter:

– Jeg ser det her EU-kontor som en formidabel mulighed for, at de forskellige aktører i Midtjylland, lige fra kommunerne over selvfølgelig regionen til alle vores uddannelsesinstitutioner samt erhvervslivet, kan hente hjælp og støtte, så de kan drage nytte af de tilgængelige EU-midler.

EU kan jo let virke lidt abstrakt og langt væk, men vores EU-kontor bliver på en måde et hus, der forbinder os hjemme i Danmark med EU – Susanne Buch Nielsen

’Et hus, der forbinder os hjemme i Danmark med EU’

Susanne Buch Nielsen og Lars Holte Nielsen til møde med medarbejderne på CDEU

I Susanne Buch Nielsens optik er CDEU med til at binde Midtjylland og EU lidt tættere sammen:

– EU kan jo let virke lidt abstrakt og langt væk, men vores EU-kontor bliver på en måde et hus, der forbinder os hjemme i Danmark med EU. Det er godt at se og høre, hvordan I hele tiden udvikler og udvider samarbejdet mellem aktørerne derhjemme og det store EU-maskineri. Jeg tager hjem som en stolt bestyrelsesformand.

’Engagement skinner tydeligt igennem’

Fra CDEU’s direktør Lars Holte Nielsen lyder det:

– Vi sætter meget stor pris på, at vores nye bestyrelsesformand har prioriteret at tage her til Bruxelles for at møde os alle på CDEU og få indsigt i, hvordan vi understøtter vores mange midtjyske aktører. Susanne Buch Nielsens store engagement i vores arbejde skinner tydeligt igennem, og vi er meget taknemmelige for, at hun gennem så mange år har valgt at gå foran som en del af formandskabet for vores kontor.

På gensyn til november

Vi siger mange tak for besøget og glæder os til at se såvel Susanne Buch Nielsen som resten af bestyrelsen, der kommer på besøg hos os i Bruxelles til november.

Fakta

Susanne Buch Nielsen (F) har været medlem af regionsrådet i Region Midtjylland siden 2009, og her er hun blandt andet formand for Udvalg for Nære Sundhedstilbud. Hun er uddannet sygeplejerske og lektor cand.mag. ved VIA University College i Holstebro.

Susanne Buch Nielsen overtog den 1. januar formandskabsstafetten fra Steffen Husted Damsgaard (V) fra Lemvig Kommune. Steffen Husted Damsgaard vil de kommende to år være næstformand for vores bestyrelse.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lars Holte Nielsen
Direktør