Gode historier

CDEU’s to nye EU-konsulenter er startet

15. juni 2016

Så er begge CDEU’s nye konsulenter kommet i gang i deres nye jobs.

I mandags startede Lina Christensen, mens Thomas Steen Hansen startede i sit job den 1. juni.

Lina Christensen vil primært skulle beskæftige sig med forskning, og desuden vil hun få fødevareområdet og grøn omstilling som arbejdsopgaver.

Lina kommer direkte fra et job hos Eurogroup for Animals, hvor hun fungerede som underdirektør. I sit arbejde beskæftigede hun sig meget med netværksopbygning og politisk lobbyarbejde, og før det arbejdede hun i en årrække i handelsafdelingen på den danske ambassade og EU-repræsentation her i Bruxelles. Hun har boet i Bruxelles siden 2001 med sin mand Alexander, og sammen har de sønnen Julian på 7 år. Om sit nye job siger Lina:

–          Jeg ser frem til arbejdet på CDEU, hvor jeg gerne vil arbejde for at fremme danske interesser. Jeg tror meget på den danske model og kan se, at Danmark kan indgå i rigtig mange sammenhænge, hvor vi kan både bidrage med og modtage nye indsigter som mennesker, organisationer og samfund.

Det styrkede fokus på forskningsområdet bunder i en samarbejdsaftale, som CDEU for nyligt har indgået med Aarhus Universitet (AU). Lina Christensen vil således skulle samarbejde med CDEU’s AU-repræsentant, Rikke Edsjö, og de vil sammen få til opgave at stå for interessevaretagelse, synlighedsaktiviteter og informationsformidling for universitetet.

Thomas Steen Hansen har hos CDEU fået til opgave at styrke indsatsen på erhvervs- og innovationsområdet, hvilket han vil skulle gøre med base i Midtjylland. Han kommer fra et job som erhvervskonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, og han bor i Ry ved Skanderborg, så han kender allerede det midtjyske område særdeles godt. Det kendskab skulle gerne kunne bruges til CDEU’s fordel, når han skal køre hele regionen rundt for at sikre endnu flere midtjyske virksomheder adgang til EU’s programmer.

–          Jeg ser frem til arbejdet, fordi det giver mulighed for at hjælpe virksomhederne direkte med adgang til EU’s finansieringsmuligheder, siger Thomas om sit nye arbejde.

Thomas vil få et tæt parløb med Sarah Eline Hansen, der er CDEU’s erhvervskonsulent i Bruxelles.

Foruden erhverv og innovation, så vil Thomas også skulle beskæftige sig med fødevare- og sundhedsområdet.

Privat bor Thomas sammen med sin kone Hanne og sine to døtre, Kathrine og Caroline på 11 og 8 år, i Ry.