God historie
Cercare Medical har fået millioner fra EU og opfordrer andre: ’Søg, søg, søg!’
Det er ikke altid lige nemt, men det er bestemt det værd – læs med og bliv klogere på, hvorfor Cercare Medical anbefaler andre SMV’er at se mod EU for støtte.
I centrum af Aarhus ligger Cercare Medical, som leverer banebrydende løsninger inden for klinisk diagnosticering. EU synes så godt om firmaets idéer, at det indtil videre er blevet til 3,4 millioner i udviklingsstøtte. Derfor opfordrer Cercare Medical også andre SMV’er til at kigge samme vej:
Høje krav, men det er det værd
– EU’s støtteprocenter er typisk meget bedre end de danske, fortæller en af firmaets grundlæggere, Mikkel Bo Hansen, og han fortsætter:
– Dokumentationskravene fra EU er godt nok høje, men det er bestemt det værd. Med støtten fra EU i ryggen kan vi sætte meget større projekter op, end vi ellers ville kunne, og støtten minimerer også den risiko, som vi ellers som et relativt lille firma ville løbe.
Vil skabe løsning, der redder liv
Den seneste støtte, som Cercare Medical fik fra EU, er på 2,2 millioner kroner. I et konsortium med tyske Heidelberg Universitetshospital, der er et topuniversitet inden for klinisk diagnosticering af slagtilfælde, skal støtten nu bruges til at skabe en ny diagnosticeringsløsning. Den skal sikre hurtig og præcis diagnosticering med det ultimative potentiale at kunne redde liv.
Et mere nøjagtigt værktøj
Løsningen baseres på Cercare Medicals helt særlige software, der bruger MR/CT-billeder af en patients hjerne for at identificere, hvilket sygdomstilfælde der er tale om. Teknikken er muliggjort af en kombination af videnskabelige fremskridt inden for såkaldt perfusionsskanning samt kunstig intelligens-løsninger udviklet på baggrund af mange tidligere patienters historik og billeder.
Cercare Medicals teknologi hjælper her med at give et helt præcist billede af, hvor i hjernen der måtte være nedsat blodgennemstrømning som resultat af en blodprop, og dermed får lægen et mere nøjagtigt værktøj til at diagnosticere en patient korrekt, hurtigere og mere standardiseret, end tilfældet er i dag.
Konsortium har massevis af fordele
I konsortiet udvikles og optimeres løsningen ved at benytte Heidelberg Universitets lægefaglige ekspertise og adgang til patientdata, men det er kun de kortsigtede fordele, forklarer Mikkel Bo Hansen:
– På den længere bane bliver Heidelberg Universitet endnu vigtigere, for der skal vores slutprodukt markedsmodnes til at være noget, der virkelig passer ind i den kliniske hverdag, og det kan vi benytte hospitalsmiljøet til. Det får vi altså automatisk med i pakken – ellers skulle vi ud at købe den adgang.
Søger videre
Et naturligt næste skridt for Cercare Medical er SMV-instrumentets fase 2, som kan give op til 18 millioner i EU-støtte til udvikling af den rette idé. Firmaet er også i gang med at ansøge EID, som giver mulighed for EU-støtte til at få en eller flere ph.d.- studerende tilknyttet sit firma.