Ansøgningsrunder

Deltag i European Social Innovation Competition 2018 

22. marts 2018

European Social Innovation Competition er en “challenge prize”, som uddeles af Europa-Kommissionen. Konkurrencen har eksisteret siden 2013, og opfordrer alle europæere til at komme med løsningsforslag på aktuelle samfundsproblematikker. Dette års European Social Innovation Competition har netop offentliggjort rammerne for 2018-konkurrencen, der har fået navnet RE:THINK LOCAL og vil uddele tre priser på hver 50.000 EUR til de innovative projekter, der bedste kan styrke unge i en økonomi i forandring. 

Læs mere om European Social Innovation Competition her.  

Udfordringen 

Unge er fremtiden, og de bør have mulighed for at deltage aktivt i samfundsøkonomien. Det skal gøres ved at have de rigtige skills og vellønnede, givende jobs, så de unge kan skabe værdi for både sig selv og fællesskabet. 

Samtidig er økonomien i forandring. Ny teknologi, nye arbejdsmetoder eller migration har indflydelse på samfundet, og det bringer både muligheder og udfordringer med sig. Konkurrencens “challenge” er derfor: kan du gøre lokale udfordringer til muligheder for unge i samfundsøkonomien? 

Løsningerne skal tage udgangspunkt i det lokale miljø, da alle steder har hver deres ting at kæmpe med og hver deres muligheder for at løse det. Løsningerne skal derfor være skræddersyet det enkelte lokale samfund. 

Mulige emner 

European Social Innovation Competition 2018 har offentliggjort seks mulige emner, men man er velkommen til at komme med andre bud: 

  1. Ny teknologi – initiativer, der udnytter ny teknologi og måder at arbejde på til at skabe muligheder for unge baseret på lokale behov. 
  2. Entreprenørskab – ideer, der støtter og øger mulighederne for unge iværksættere ved at udnytte de lokale aktiver, særligt for unge, der måske ikke var blevet iværksættere ellers. 
  3. Skills – ideer, der imødekommer nuværende eller fremtidige behov for evner og erfaring i lokalmiljøet, eller ideer, der er udviklet fra lokalt tilgængelige evner og erfaring. 
  4. Jobsikkerhed – løsninger, der øger livskvaliteten og den økonomiske eller sociale sikkerhed for unge uden fast job. 
  5. Rådgivning – innovativ udbredelse af information og rådgivning til unge, der kan hjælpe dem til at styrke deres muligheder i den nye økonomi. 
  6. I det lange løb – kreative koncepter, der kan skabe projekter, fremtidsudsigter og karrieremuligheder for unge på lang sigt. 

Hvem kan deltage? 

Konkurrencen leder efter ideer fra sociale innovatører, entreprenører, studerende, designere, teknologientusiaster, lærer, ildsjæle, skabere og andre, der er klar til at ryste posen og vil være med til at ændre verden. Konkurrencen opfordrer kraftigt de unge selv til at indsende ideer.  

Tilmelding 

Du kan tilmelde dit projekt til konkurrencen her.  

Frist 

Fristen for at deltage i konkurrencen er den 27. april 2018. 

Mere information 

Ved spørgsmål eller ønske om yderligere information kontakt venligst Central Denmark EU Office 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst