God historie

’Der er ikke nogen facitliste på EU-funding - det er komplekst, men også super attraktivt!'

1. maj 2019

Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus BSS – Aarhus Universitet i Herning har netop været på to intensive kursusdage i Bruxelles med repræsentanter fra deres 5 forskergrupper. Fokus har været på bl.a. at opdyrke nye EU-netværk igennem CDEU i Bruxelles og finde leads til at øge fundingen til de mange forskningsprojekter, som AU–Btech har. Med sig fik bl.a. de en meget direkte og særdeles værdifuld dialog med topmotiverede, udvalgte repræsentanter fra Kommissionen.

’’Det her kursus har været et meget mere direkte og udbytterigt kursus, end hvad vi er vant til. Det er blevet helt tydeligt, at der ikke nogen facitliste til EU-fundraising og det er et stort arbejde at få overblik over at kende til EU´s fundingmuligheder. Vi har imidlertid på dette kursus kunne stille alle de spørgsmål, vi har siddet inde med, og det har været særdeles udbytterigt!’

Sådan lyder det fra Professor Peter Lindgren, som sammen med kolleger og ledelse fra Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet BSS i Herning netop har været på ”kursusbænken” i Bruxelles i to dage.

‘Vi har på dette kursus kunne stille alle de spørgsmål, vi har siddet inde med, og det har været særdeles udbytterigt! Citat: Peter Lindgren, Professor ved AU BSS

Et i en længere række

Dagene er blevet brugt på et intensivt fundingkursus med titlen ’EU COURSE 7 STUDY DAYS IN BRUSSELS 2019,’ og kurset er et i en længere række på i alt 10 kursusgange:

’Min kollega og jeg så for godt to år siden et stort behov for skræddersyede EU-fundingkurser til vore forskere, og så gik vi i gang med at sammensætte et nyt kursusprogram i samarbejde med Forskningsstøtteenheden ved Aarhus Universitet. Dette er så det syvende kursusmodul i denne række,’ fortæller Peter Lindgren.

Skal selv finansiere stillinger

Forskere skal i stigende grad bidrage til fremskaffelse af ekstern finansiering, hvilket gør det ekstra vigtigt for den enkelte – og især unge forskere – at kende EU-programmerne og deres mange muligheder. Peter Lindgren forklarer:

’Vi er en meget interdisciplinær gruppe af unge og erfarne forskere, ligesom vi også har AU Btech-ledelsen med. Fælles for os alle er, at vi hver især har et eller flere forskningsprojekter med, som vi gerne vil udvikle og fundraise til med hjælp af input og netværk fra turen her’.

Og forskerne har været ret så gode til at tage imod de mange muligheder for at skabe nye kontakter til deres projekter:

’Altså, da vi havde fået oplægget fra Ramona Samson fra European Research Council mandag, da stod der så mange mennesker omkring hende efterfølgende for at få kontakt, at jeg ikke engang kunne komme til med mine egne forskningsprojekter– men det er jo kun positivt,’ smiler Peter Lindgren.

Glade for nærhed og uformel stemning

Den direkte kontakt er i det hele taget et af de elementer, som Peter Lindgren fremhæver som noget helt særligt ved dette kursus:

’Man kan mærke, at den mere nære kontakt i et lille forum giver nogle helt andre muligheder end et traditionelt kursus eller en traditionel EU-konference: Det er ikke så stift, forskerne kan stille alle de spørgsmål, de har til deres konkrete projekt og det specifikke program. Det er også meget tydeligt, at forskerne er glade for den nærhed og den mere uformelle stemning, der har været på kurset. Det giver mulighed for at kunne stille de spørgsmål, som man måske ellers ikke ville have fået svar på, samt for at få kontakt til de rigtige netværk, der er vitale for projektet,’ fortæller Peter Lindgren.

Man kan mærke, at den mere nære kontakt i et lille forum giver nogle helt andre muligheder end et traditionelt kursus eller en traditionel EU-konference. Citat: Peter Lindgren, Professor ved AU BSS

Viden skal løfte ansøgninger fremadrettet

Peter Lindgren håber også på, at sammensætningen af den gruppe, der var afsted, vil kunne give masser af positive muligheder fremadrettet, samt vil tilføre AU-Btech viden, som vil kunne løfte AU–Btech’s funding og bedre kvaliteten af funding-ansøgninger:

‘Det, at vores ledelse også var med, gør jo, at de også bedre kan forstå nødvendigheden af at være med i netværk og besøge Bruxelles mere ofte – så det har også været er helt klart positivt element.’

CDEU havde hjulpet med at sammensætte programmet for turen.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet