Gode historier

”Det var fantastisk endeligt at se Aarhus 2017 folde sig ud”

25. januar 2017

Sådan siger Lone Leth Larsen, CDEU’s internationale kulturrådgiver. Udover Lone deltog Åse Højlund Nielsen og Julie Sand Jørgensen fra CDEU´s kulturteam og CDEU’s direktør Lars Holte Nielsen i festlighederne i Aarhus, og alle rejste derfra med en stor oplevelse i bagagen.

CDEU var med da Aarhus 2017 blev åbnet

Til tonerne af nordens ældst kendte folkemelodi ‘Drømte mig en drøm i nat’ sejlede seks store vikingeskibe gennem Aarhus´ gader. Cirka 70.000 mennesker fulgte optoget fra Musikhuset til havnen ved DOKK1.

Åbningen af Aarhus 2017 er kulminationen på en lang indsats, som har handlet om at gøre Aarhus til en europæisk by og ikke kun en by i Europa. CDEU har spillet en rolle i den udvikling gennem at gøre kulturlivet bevidst om hvordan verden uden for Danmark kan bruges. CDEU’s indsats har konkret bestået af at skabe kontakt til internationale partnere og formidle viden om europæiske støttemuligheder.

Derfor var det en ekstra stor oplevelse at være med til åbningen for Julie, som fortæller:

”Jeg fik næsten drejet hovedet af led, fordi der i løbet af optoget var så mange pludselige indslag, som forbavsede og overraskede. Børn oplyst i røde og blå farver dukkede op i rådhustårnet. Høje toner af trommer og dybe stemmer tonede frem bagfra, mens jeg prøvede at lokalisere, hvor lyden kom fra, og hvad der nu var på færde. Og lysende fakler og kutteklædte personer kom til syne på Danske Bank-bygningen over for rådhuset”.

Kultur er med til at åbne døre

Åbningen af Aarhus 2017 var en særpræget oplevelse som rummede overraskelser og velkendte temaer, placeret i nye omgivelser, der var med til at give dansk kultur en ny dimension. Forestillingen appellerede både til den lokale befolkning og et internationalt publikum.

En milepæl er blevet sat, ikke kun for Aarhus by og regionen, men også for den enkelte, der fik oplevelsen af, at kultur kan åbne døre. Kultur kan åbne for tanker, følelser og glæde, og den kan åbne vejen til resten af Europa.

Det arbejde fortsætter CDEU gennem satsningen Genvej til Europa, som hjælper kulturlivet i Region Midtjylland til at udvikle sig gennem internationale partnerskaber og samarbejder.

Vil du vide mere?

For spørgsmål eller yderligere information kontakt venligst Central Denmark EU Office.

Følg Central Denmark EU Office på facebook.

Følg Genvej til Europa på facebook.