Gode historier

Dørene åbnes for europæisk samarbejde og projekter inden for turismeområdet i Ringkøbing-Skjern

6. juli 2016

På billedet ses Lisbeth og Rasmus i fuld gang med brainstorming på nye projekter inden for turisme.

Lisbeth Jensen fra Ringkøbing Fjord Turisme og Rasmus Sømod fra Ringkøbing-Skjern Kommune har brugt ugens første to dage i Bruxelles sammen med CDEU’s konsulenter Åse Højlund Nielsen og Anne-Sofie Drud Gregersen.

Formålet med studieturen var at udvikle Ringkøbing-Skjerns indsats på turismeområdet i regi af den nye samarbejdsaftale mellem kommunen og CDEU. Du kan læse mere om samarbejdsaftalen her.

Mandag startede ud med en indflyvning til EU-systemet på kontoret. Derefter havde de deres første møde hos Mecklenburg-Vorpommern’s EU kontor, hvor fokus var på erfaringsudveksling ift. de udfordringer, som Ringkøbing-Skjern og den tyske region begge står over for, som fx kompetenceudvikling af sæsonmedarbejdere.

Tirsdag var der sat møder i stand med NECSTouR, et netværk af europæiske regioner for bæredygtig og konkurrencedygtig turisme, og Skotlands EU-kontor. Begge disse møder omhandlede videndeling, erfaringsudveksling og mulige projektsamarbejder inden for turisme. Resten af tirsdagen gik med opsamling og videreudvikling af mulige turismeprojekter i et europæisk perspektiv.

Møderne mellem Ringkøbing-Skjern og de forskellige kontorer var alle på administrativt niveau, da fokus var på at skabe netværk og erfaringsudveksle og ikke på at træffe konkrete beslutninger.

”Studieturen har åbnet mange døre for os, og nu skal vi så hjem og finde ud af, hvilke af disse vi vil gå ind ad” udtalte Rasmus under opsamlingen.

Hvis du er interesseret i et studiebesøg i Bruxelles, er du altid velkommen til at kontakte os.