Arrangementer

EU’s initiativ for sund aldring EIP on AHA holder ceremoni i Aarhus under AAL Forum 2019

10. september 2019

Der er mange grunde til at deltage i årets AAL Forum d. 23-25 september, der handler om europæisk velfærdsteknologi. Ikke alene har Aarhus i år værtskabet for AAL-konferencen, men det er nu også officielt, at Europa-Kommissionens initiativ for aktiv og sund aldring har valgt at holde sin årlige EIP on AHA Conference of Partners i Aarhus. Det er første gang, at konferencen holdes i en anden by end Bruxelles.

AAL Forum 2019 er lige om hjørnet og løber af stablen d. 23. – 25. september 2019. Konferencen foregår i hjertet af Aarhus over tre dage, hvor første aften byder på åbningstaler af Aarhus borgmester, Jacob Bundsgaard og AAL-præsident, Peter Saraga, samt taler fra Nordic Welfare Centre og Massachusetts Institute of Technology.

32 forskellige workshops

Over de tre dage, som eventet varer, vil der være bl.a. være 32 forskellige workshops, en stor udstilling med velfærdsteknologi, sociale events, paneldebatter og netværksmøder med internationale gæster fra hele Europa. Læs programmet her.

Uddeling af priser til Reference Sites

Konferencen kulminerer onsdag aften d. 25. september, når European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing (EIP AHA) uddeler priser til Reference Sites. Prisen gives til europæiske regioner, der i særlig grad har udmærket sig i form af velfungerende politikker og innovation på området for aktiv og sund aldring.

EIP on AHA annoncerede i juli 2019 deres 3. indkaldelse til European Reference Sites, og inden sommerferien har europæiske regioner arbejdet på deres ansøgninger.

Det er første gang, at de to EU-initiativer AAL Programme og EIP on AHA slår deres konferencer sammen.

Unik mulighed for at fremvise kompetencer

At årets konference foregår i Aarhus betyder, at aarhusianske og midtjyske kommuner og virksomheder får en helt særlig mulighed for at vise deres kompetencer inden for velfærdsinnovation.

Dermed vil AAL Forum 2019 være et udstillingsvindue for – ikke bare Aarhus – men også resten af regionen og for Danmark, fordi andre europæiske lande får mulighed for at opleve vores bud på digitale og teknologiske løsninger for ældre borgere. Det er derfor en gylden mulighed for Aarhus, som kan promovere deres evner og brande dem selv som en ledende skikkelse inden for velfærdsteknologi og innovative digitale løsninger på et stort internationalt forum.

Skal du også med?

Vi glæder os til at se dig på AAL Forum. Tilmeld dig her.

 

 

Lad os hjælpe dig videre

Kontakt en af vores kompetente medarbejdere, som kan rådgive dig inden for netop dette område og hjælpe dig videre med dit projekt.

Signe Waltoft Madsen
EU-konsulent
Grøn omstilling og sundhed