Arrangementer

EIP on AHA holder ceremoni under AAL Forum 2019 i Aarhus

10. september 2019

Der er mange grunde til at deltage i årets AAL Forum d. 23.-25. september, der handler om europæisk velfærdsteknologi. Ikke alene har Aarhus i år værtskabet for AAL-konferencen, men det er nu også officielt, at Europa-Kommissionens initiativ for aktiv og sund aldring har valgt at holde sin årlige EIP on AHA Conference of Partners under AAL-Forum. Det er første gang, at de to konferencer afholdes på samme tid.

AAL Forum 2019 løber af stablen d. 23. – 25. september 2019 i Aarhus og vil samle en lang række nøglespillere på området for velfærdsteknologi for ældre. Således byder programmet bl.a. på 32 forskellige workshops, en stor udstilling med velfærdsteknologi, sociale events, paneldebatter og netværksmøder med internationale gæster fra hele Europa.

Det bliver Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard og AAL-præsident, Peter Saraga, der åbner konferencen, ligesom der vil være taler fra Nordic Welfare Centre og Massachusetts Institute of Technology.

Men oven i hatten er der nu kommet endnu et vigtigt punkt på programmet:

Noget helt nyt: Uddeling af priser til Reference Sites under AAL Forum

Konferencen kulminerer således onsdag aften d. 25. september, når European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing (EIP on AHA) uddeler priser til Reference Sites. Det er første gang, at priserne uddeles under AAL Forum.

Priserne gives til europæiske regioner, der i særlig grad har udmærket sig i form af velfungerende politikker og innovation på området for aktiv og sund aldring, og CDEU’s sundhedskonsulent, Signe Waltoft Madsen, forklarer om, hvorfor denne prisuddeling nu bliver en del af AAL Forum:

  • Der er rigtig mange fælles interesser mellem EIP on AHA og AAL Forum, så for at udnytte synergierne herimellem bedst muligt har man besluttet, at uddelingen af priser under EIP on AHA skal ligge under AAL Forum i år. Bagved ligger et ønske om at ville sende et stærkt signal om, hvor vigtigt det er at prioritere området for velfærdsteknologi til ældre fremadrettet, fordi det demografiske træk over hele Europa peger i retning af mange flere ældre i årene, der kommer, forklarer Signe Waltoft Madsen og fortsætter:
  • Når Europa-Kommissionen lægger EIP on AHA sammen med AAL Forum, så handler det ligeledes om, at bekymringerne for en ældre befolkning og konsekvenserne heraf anerkendes bredere, også i Kommissionen.

EIP on AHA annoncerede i juli 2019 deres 3. indkaldelse til European Reference Sites, og det er altså vinderne heraf, der vil blive annonceret den 25. september under AAL Forum.

Unik mulighed for at fremvise kompetencer

Som tidligere skrevet er der altså nu endnu en god grund til at tage med til AAL Forum, der ligger fra den 23. til den 25. september.

At årets konference foregår i Aarhus betyder, at midtjyske kommuner og virksomheder får en helt særlig mulighed for at vise deres kompetencer inden for velfærdsinnovation.

Dermed vil AAL Forum 2019 være et udstillingsvindue for ikke bare Aarhus, men også resten af regionen og for Danmark, fordi andre europæiske lande får mulighed for at opleve helt nye bud på digitale og teknologiske løsninger for ældre borgere. Det er derfor en gylden mulighed for Aarhus, som kan promovere sine evner og brande sig selv som en ledende skikkelse inden for velfærdsteknologi og innovative digitale løsninger på et stort, internationalt forum.

Skal du også med?

Du kan stadig nå at tilmelde dig til AAL Forum – programmet kan du se her.

Tilmelding via dette link

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling