Ansøgningsrunde

Er jeres SMV interesseret i Eurostars-støtte? Så lad CDEU hjælpe jer videre

15. september 2021

Er jeres SMV blevet inspireret af historien om CemeCon Scandinavia A/S? Beskæftiger I jer også med forskning og udvikling, og har I kræfter til at lede et projekt med mindst to internationale partnere? Så kan Eurostars være det helt rigtige program til at opnå støtte til netop jeres innovative produkter, processer eller services. Næste deadline for ansøgning ligger den 4. november 2021. 

Hele 45% af de virksomheder, der deltager i et Eurostars-projekt, kommer ind på nye markeder, og programmet har siden sin opstart i 2014 givet i alt 1,75 mia. euro i støtte.   

Kræver pondus og erfaring

Et af kravene for at komme i betragtning til støtte er, at lead partner i konsortiet bag en Eurostars-ansøgning skal være en SMV, der beskæftiger sig med forskning og udvikling – men der skal vel at mærke være tale om en SMV, der har den erfaring og de kræfter, som det kræver at arbejde med europæiske projekter, og så kan et Eurostars-projekt ikke stå alene: 

  • Et Eurostars-projekt er bestemt en god mulighed for forsknings- og udviklingsaktive SMV’er, men det er vigtigt at understrege, at et projekt som dette aldrig kan bære virksomheden. Man er nødt til at have sikret sig anden finansiering også. Har man dét, og er ens idé i øvrigt god nok til at kunne begå sig i den benhårde konkurrence, så er Eurostars et rigtig godt program med en virkelig fin succesrate, lyder det fra CDEU’s erhvervskonsulent, Thomas Steen Hansen.  

Få en gratis afklaring af mulighederne

Hvis I i jeres virksomhed vil se nærmere på mulighederne for Eurostars-støtte, så læs nærmere på linket her eller tag fat i enten Thomas Steen Hansen eller hans kollega Tarik Kehli – du finder kontaktinformation på dem begge under denne artikel. 

Fakta om Eurostars-programmet

Et Eurostars-projekt skal ledes af en forsknings- og udviklingsorienteret SMV, men derudover kan alle typer af organisationer deltage i projektkonsortiet. Foruden EU-landene deltager også Schweiz, Norge, Canada, Sydkorea, Tyrkiet, Sydafrika, Island og Israel i Eurostars-programmet.  

Næste deadline for at ansøge Eurostars-programmet ligger den 4. november 2021.  

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst