ARRANGEMENTER

Erasmus+ small scale webinar for kulturaktører – og forvaltninger

18. januar 2023

Kom med, når Nord-, Midt- og Syddanmarks EU-kontorer inviterer kulturaktører og kulturforvaltninger til online webinar d. 7. februar omkring muligheden for at lave et mindre EU-projekt, sammen med én eller flere samarbejdspartnere fra Europa i Erasmus+-programmet. Sammen med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og to kulturaktører, der har god erfaring med Erasmus+ small scale, giver vi jer en god introduktion til programmet og mulighederne inden for Erasmus+ small scale.

 

ERASMUS+ ER BÅDE FOR UDANNELSE OG KULTUR

Erasmus+ er nemlig ikke kun for uddannelsesinstitutioner, men også for kulturaktører som teatre, kulturskoler, museer og biblioteker. Her er der mulighed for, at vi lærer af hinanden på tværs af grænser, og at ny viden og nye metoder kommer kulturbrugeren og den enkelte borger til gavn. Erasmus+ small scale er særligt målrettet aktører, der endnu ikke har meget erfaring med europæisk samarbejde.

MØD EKSPERTERNE

På webinaret kan du bl.a. høre indlæg fra:
Pernille Saabye, fuldmægtig fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, Internationale Uddannelsesprogrammer og Bevillingsadministration.
Hans Viborg Kristensen, samlingsansvarlig konservator på Naturhistorisk Museum Aarhus, der er i gang med et small scale projekt om dataindsamling og frivillige på museet.
Charlotte Olling Rebsdorf, teaterformidler og projektudvikler på Limfjordsteatret, der er i gang med small scale projektet ”Pixels and performing arts”.

HENT EUROPÆISK INSPIRATION

Webinaret giver dig og din kulturorganisation et grundlag for at kunne gå videre med at udarbejde en ansøgning om tilskud. På webinaret fortæller vi om de muligheder for projektarbejde og tilskud, som findes for voksenlæring og folkeoplysningen i Erasmus+ small scale.

Pernille Saabye, fuldmægtig fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen uddyber, hvorfor kulturaktører skal søge i 2023, og hvad du får ud af midlerne:

Erasmus+-programmet tilbyder fantastiske muligheder for kulturaktører, der vil drage nytte af internationalt samarbejde og hente europæisk inspiration. Blandt andet giver Erasmus+ small scale kulturaktører mulighed for at kapacitetsopbygge deres organisation og hermed styrke kvaliteten af folkeoplysning på tværs af landegrænser.

I 2023 er der lige nu sat 2,4 mio. kr. til Erasmus +small scale i Voksensektoren, men indenfor kultur kan der også søges inden for skole – erhvervsuddannelses- og ungdomssektoren, hvis projektets resultat ligger inden for et af de områder. Man kan søge om enten 225.000 kr. eller 450.000 kr. Styrelsen forventer at kunne give tilskud til 6-8 projekter i 2023. Der er to ansøgningsrunder om året for Erasmus +small scale i Voksensektoren. I første runde blev tre projekter tildelt tilskud, herunder Naturhistorisk Museum Aarhus. Anden runde i 2022 er stadig under behandling.

HVOR OG HVORNÅR

Tirsdag d. 7. februar fra 10:00 – 11:30
Online via Teams, du modtager en indkaldelse dagen inden.

TILMELDING

Du kan tilmelde dig via dette link, tilmeldingsfristen er 6. februar kl. 10:00.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur