God historie
Erfarne kræfter skal styrke CDEU’s sundhedsteam: Velkommen til Xenia
CDEU opruster på sundhedsområdet, og derfor har vi netop budt velkommen til Xenia Ramirez Lauritsen, der har arbejdet indgående med området siden 2014. Xenia glæder sig over at være en del af CDEU’s dedikerede sundhedsteam, og så har hun i øvrigt allerede udtænkt flere gode idéer til, hvordan der kan skabes værdi for Midtjylland i samarbejde mellem sundhed og flere af CDEU’s øvrige arbejdsområder.
Xenia har tidligere arbejdet med eHealth, sundhedsdata og kunstig intelligens på sundhedsområdet og håber derfor på at kunne bidrage med viden og netværksmuligheder for midtjyske aktører på disse områder. Samtidig har Xenia også fokus på at opstarte mere tværfaglige projekter, hvor hun i første omgang øjner en mulighed for, at EU’s Green Deal–pulje kan give anledning til en tværfaglig sund-grøn EU-ansøgning i løbet af efteråret 2020 – forudsat selvfølgelig at interessen er til stede i baglandet.
Mulighed for at følge processerne tæt og for at holde aktørerne mere i hånden
Vi spurgte Xenia om, hvorfor hun har valgt at arbejde for CDEU – her kommer hendes svar:
- På CDEU får jeg mulighed for at blive en del af et ret fedt team, hvor jeg virkelig kan fordybe mig i dele af sundhedsområdet. Det er jo et meget stort område, hvor der er mange forskellige stakeholders, og skal en enkelt person servicere dem alle, bliver det for stort. Men CDEU’s nye setup giver mig mulighed for at følge processerne tæt og for at holde aktørerne mere i hånden, når det kommer til EU-arbejdet. At arbejde som en del af et team gør jo også, at jeg kan sparre med andre, og at vi i teamet sammen kan udvikle endnu bedre løsninger, end jeg havde kunnet, hvis jeg sad på egen hånd. Endelig kan vi med en teamstruktur som CDEU’s få mulighed for at tænke mere strategisk og højne vores fokus. Det glæder jeg mig til.
Seks års erfaring skal sættes i spil
Xenia kommer med seks års indgående erfaring med sundhedsarbejdet i et EU-perspektiv, og hun glæder sig meget til at kunne sætte sine erfaringer i spil for CDEU’s ejerkreds:
- Jeg har tidligere været en del af et EU-projekt om stakeholder engagement, som oversat til dansk betyder at arbejde fokuseret på, hvordan man får alle spillerne med på et strategisk plan. Her er det jo helt oplagt, at vi i sundhedsteamet på CDEU kan arbejde sammen om den opgave, for sundhedsområdet er meget komplekst, men der er samtidig potentiale for at skabe virkelig megen værdi for de midtjyske sundhedsaktører, og det glæder jeg mig også til at arbejde med.
Vil række ud til endnu flere sundhedsaktører
- Desuden kan mit kendskab til sundhedsområdet hjælpe med til, at vi kan få fat i nogle af de sundhedsaktører, der måske mangler kontakt til. Jeg har et meget bredt netværk, og jeg taler allerede EU-sproget, og det vil derfor være en oplagt mulighed for at hjælpe endnu flere midtjyske aktører ind, så de kan komme i gang med at søge EU-midler, fortæller Xenia.
Vil bruge erfaring med sundhedsøkosystemer
Xenias erfaring med sundhedsøkosystemer vil ligeledes kunne sættes i spil for midtjyske interessenter. Et eksempel er i arbejdet med EIP on AHA, hvor Region Midtjylland sidste år og i tæt samarbejde med Aarhus Kommune for første gang blev tildelt titlen som europæisk referencested for innovative sundhedsløsninger til den aldrende befolkning:
- I Midtjylland arbejdes der målrettet med sundhedsøkosystemer, og jeg har god erfaring netop med opbygning af disse på et regionalt plan. Jeg skrev f.eks. den første ansøgning til EIP on AHA tilbage i 2016 for Region Sjælland, og jeg ser derfor frem til også at kunne bruge den erfaring i mit nye arbejde.
Kort om Xenias baggrund
Xenia har boet og arbejdet i Bruxelles siden 2009, først som praktikant, dernæst to år som konsulent på flere uddannelsesprojekter, og senest som konsulent på flere af de danske EU-kontorer i Bruxelles. Xenia er uddannet kandidat i offentlig administration i 2009.