Gode historier

Erhvervssamarbejde igennem 10 år

25. oktober 2017

Thomas Steen Hansen, erhvervskonsulent hos CDEU.

CDEU har 10-årsjubilæum i år, og igennem alle de år, der er gået, har erhvervsindsatsen været en af hjørnestenene i kontorets funktion. Særligt samarbejdet med erhvervsrådene har været vigtigt og har hjulpet med at hente adskillige millioner kroner hjem i EU-støtte til midtjyske virksomheder.

Derfor har vi her valgt at sætte særligt fokus på samarbejdet med Herning og Ikast-Brande Erhvervsråd for at fortælle om, hvordan samarbejdet gavner alle de involverede parter.

Hvem har de innovative idéer?

I arbejdet med at hente EU-støttekroner til Midtjylland er CDEU afhængige af at vide, hvilke virksomheder der har innovative idéer – og her spiller vores tætte samarbejde med erhvervsrådene en nøglerolle. Erhvervskonsulent Jens Bo Nielsen, som arbejder med erhvervsfremme i Herning-Ikast-Brande Erhvervsråd, fortæller:

–          Det, der er vores udfordring, når vi besøger virksomhederne, det er, at vi har mange ting med i tasken. Det kan derfor være svært for os at være 100% skarpe på, hvad de forskellige ordninger går ud på. Her kan CDEU’s erhvervskonsulent gå ind og hjælpe, og han kan også fortælle om eksempler fra andre kommuner, hvor en lignende virksomhed har fået støtte. Hans viden er virkelig noget, der kan få virksomhederne til at lytte, for de kan med det samme se sig selv i eksemplerne.

Mål: Trivsel og skabelse af arbejdspladser

Et af målene for erhvervsrådene er at skaffe så mange midler som muligt hjem til virksomhederne, så de kan trives, og der kan skabes nye arbejdspladser. Det er netop i det arbejde, at samarbejdet viser sit værd, fortæller Jens Bo Nielsen:

– Det er fedt at have CDEU’s konsulent med ud, fordi han har så meget desto større en erfaringsdatabase end os på det her område. Han kan derfor give en lynhurtig afklaring; skal virksomhederne gå videre med denne idé i forhold til EU-støtte, eller skal de droppe den? Det sparer ressourcer for både virksomheden og for os, at vi kan få den hurtige afklaring.

For CDEU er samarbejdet selvsagt også guld værd. CDEU’s erhvervskonsulent med base i Midtjylland, Thomas Steen Hansen, er den, der deltager i møderne med virksomhederne, og han forklarer:

–          Erhvervsrådene hjælper os rigtigt meget. Det er dem, som opdager, når virksomhederne er klar til at udvikle deres næste generation af produkter, hvilket er det, der kan hentes EU-støtte til.
Dermed er vi erhvervsrådenes forlængede arm, som kan gå ind og gøre en forskel for nogle af virksomhederne, fortæller Thomas Steen Hansen. Han fortsætter:

–          Vi bliver så introduceret til virksomhederne på erhvervsrådets tillid, og mens erhvervsrådene kan gå ind og hjælpe virksomhederne med en hel stribe udfordringer, så kommer vi med vores specialprodukt, der er afklaring i forhold til EU. Samarbejdet giver altså en masse værdi for os, en bredere vifte af servicetilbud for erhvervsrådene og en mere specialiseret hjælp for virksomhederne. Alt i alt en ren win-win situation.

Maria Heilskou Pedersen, erhvervskonsulent hos CDEU.

Samarbejdet nytter

Jens Bo Nielsen er også overbevist om, at samarbejdet nytter:

–          Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det, vi gør, øger sandsynligheden for, at nogle af vores virksomheder får tilskud.

Et eksempel herpå er virksomheden MultiAir fra Herning, som i foråret i år opnåede 50.000 euro i støtte fra EU efter at have fået hjælp fra erhvervsrådet samt fra CDEU’s afklaringsforløb for virksomheder, iFacilitator. Virksomheden fik EU-støtten til at lave en forretningsplan for deres idé om at lave et innovativt luftfiltreringssystem, som skal give rengøringsfri drift i støv-intensive produktionsmiljøer.

Håber på at kunne udbygge samarbejdet

Fra CDEU’s side sætter vi stor pris på samarbejdet med erhvervsrådene i hele Midtjylland, og vi håber meget på, at vi kan udbygge samarbejdet i de kommende år, så endnu flere midtjyske virksomheder kan få EU-støtte og dermed hjælp til at gøre deres innovative idéer til virkelighed.

Vil du vide mere om CDEU’s afklaringsforløb for EU-støtte til virksomheder, så se her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst
Maria Heilskou Pedersen
EU-specialkonsulent
Sundhed
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst