Gode historier

EU-tilskud til Intrface Europe med Horsens Gymnasium og Industrimuseet i spidsen

26. august 2015

Så kom den endelig! Horsens Gymnasium og Danmarks Industrimuseum i Horsens har måttet vente længe på udfaldet af deres Erasmus+ ansøgning, men her i slutningen af juli kom afgørelsen så, og den var heldigvis positiv. Intrface Europe-projektet gik igennem, og der er nu EU-tilskud til aktiviteter, der binder gymnasier og skoler sammen med kulturinstitutioner på tværs af grænserne.

Projektet handler om, at både museer og ungdomsuddannelser kan lære rigtig meget af at udvikle undervisningsforløb sammen. Det ved man gennem det midtjyske Intrface-projekt, som efterhånden har eksisteret gennem en del år og også bredt sig til dele af resten af Danmark. Men det ved man også i Pavia i Norditalien og i Dublin i Irland, hvor lignende partnerskaber findes.

Hvordan gør man så i praksis? Hvad virker godt og hvad virker mindre godt? Erfaringerne fra de lande, der er med i projektet, skal føde ind til en slags model for den form for samarbejde. Det skal gøre det nemmere for skoler og kulturinstitutioner i andre lande, der ikke har prøvet den slags samarbejde før, at komme i gang. På lang sigt vil det bane vejen for flere europæiske medborgere med stærke tværfaglige kompetencer, men også for skoler og kulturinstitutioner, der formår at tænke og arbejde ud over deres egne institutionelle grænser.

CDEU har været med på sidelinjen helt siden projektideen fødtes og har både givet feedback på ansøgningsteksten og været hotline, når arbejdet med ansøgningen har voldt knuder. En del af indsatsen har ligget under Genvej til Europa, som er Midtjyllands seneste kultursatsning.

For yderligere information om Intrface Europe, kontakt Sally Thorhauge.