God historie

Europa-Parlamentets landbrugsudvalg på besøg på AU Viborg – Forskningscenter Foulum

1. juni 2022

Den 24. maj var en delegation fra Europa-Parlamentets landbrugsudvalg på besøg på Aarhus Universitet (AU) Viborg – Forskningscenter Foulum for at blive klogere på den nyeste forskning inden for blandt andet cirkulært landbrug, grøn bioraffinering og biogas. Besøget fremviste en dansk styrkeposition inden for den grønne omstilling af landbruget for hele Europa, og det var CDEU, der faciliterede besøget.

Europa-Parlamentets landbrugsudvalg på besøg på AU Viborg – Forskningscenter Foulum

Det var Asger Christensen, Elsi Katainen, Norbert Lins, Ivan David og Ulrike Müller fra Europa-Parlamentets landbrugsudvalg, der deltog i besøget.

Landbrugsudvalget på besøg på AU Viborg

Stor interesse for den nyeste forskning

AU Viborg – Forskningscenter Foulum skal være et fyrtårn og nationalt centrum for uddannelse og forskning inden for grønne løsninger, og det var fantastisk at mærke landbrugsudvalgets store interesse for den nyeste forskning inden for blandt andet cirkulært landbrug, grøn bioraffinering og biogas:

  • Jeg har glædet mig til at vise parlamentsmedlemmerne rundt på AU Viborg – Forskningscenter Foulum, lyder det fra Eskild Holm Nielsen, dekan ved TECH-fakultetets ved Aarhus Universitet, som fortsætter:
  • Jeg er sikker på, vi med besøget endnu engang har fået tydeliggjort, hvor fuldstændigt afgørende det er, at vi sikrer og fremmer den fortsatte forskning i den grønne omstilling af landbruget – til gavn for både samfundsøkonomien, miljøet og klimaet.

Besøget var en del af en rundtur i Jylland, hvor parlamentarikerne kunne lade sig inspirere af danske løsninger inden for f.eks. bæredygtigt landbrug, dyrevelfærd, produktion af biobrændsel og CO2-opsamling.

Jeg er sikker på, vi med besøget endnu engang har fået tydeliggjort, hvor fuldstændigt afgørende det er, at vi sikrer og fremmer den fortsatte forskning i den grønne omstilling af landbruget – til gavn for både samfundsøkonomien, miljøet og klimaet – Eskild Holm Nielsen, dekan ved TECH-fakultetet, AU

CDEU opfangede muligheden for at lave high-level besøget

Eskild Holm Nielsen (t.h.) taler ved landbrugsudvalgets besøg

Det var CDEU, der via arbejdet i Bruxelles og det tætte samarbejde med TECH-fakultetet på Aarhus Universitet opfangede muligheden for at lave high-level besøget. Vi er derfor stolte og glade over, at det – i tæt samarbejde med chefkonsulent Claus Bo Andreasen fra Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug – lykkedes at få besøget op at stå og at fremvise en dansk styrkeposition inden for den grønne omstilling af landbruget for hele Europa.

En afsluttende dialog handlede om fremtidens landmand. Her deltog også Asmildkloster og Bygholm Landbrugsskoler, og vi siger mange tak til alle involverede for en god dag.

 

Lad os hjælpe dig videre

Kontakt en af vores kompetente medarbejdere, som kan rådgive dig inden for netop dette område og hjælpe dig videre med dit projekt.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet