Ansøgningsrunder

Få støtte til at forbedre innovationen i jeres offentlige indkøb

11. juni 2019

Arbejder du med offentlige indkøb, og vil du gerne forbedre innovationen i indkøbene? Så har du chancen nu! Ansøg om gratis juridisk og teknisk assistance frem til 13. september 2019.

Innovation i offentlige indkøb er et værktøj til at skaffe borgerne offentlige tjenester af den bedst mulige kvalitet og med den højest mulige effektivitet, og EAFIP (European Assistance for Innovation Procurement) er et europæisk initiativ, som har til formål at støtte innovationen på området for offentlige indkøb.

Modernisér jeres offentlige tjenester med IKT

EAFIP kan således hjælpe offentlige organisationer med at modernisere offentlige tjenester som f.eks. e-gov, sundhed, energi, transport osv. ved hjælp af innovative IKT-løsninger som f.eks. blockchain, kunstig intelligens, cybersecurity, Big Data og virtual reality.

Nu er det andet Call for Assistance åbnet, og der kan søges frem til 13. september 2019.

Hvad er innovation i offentlige indkøb, og hvordan bruges det i praksis?

Der skelnes mellem Public Procurement of Innovative solutions (PPI) og Pre-Commercial Procurement (PCP).

Public Procurement of Innovative solutions (PPI)

I nogle tilfælde kan udfordringer i den offentlige sektor løses af innovative løsninger, der næsten eller allerede findes i mindre grad på markedet og ikke har brug for ny forskning og udvikling. I dette tilfælde kan innovative løsninger inden for offentlige indkøb (PPI) bruges til at få løsninger implementeret.

Pre-Commercial Procurement (PCP)

I andre tilfælde kræver udfordringer i den offentlige sektor forbedringer, der er så teknologisk krævende, at der ikke findes nogen udviklede løsninger, som er tæt på markedet endnu, og der derfor er behov for nye forsknings- og innovationsforanstaltninger.
Her kan Pre-Commercial Procurement (PCP) kan bruges til at sammenligne fordele og ulemper ved alternative, konkurrerende tilgange og nedsætte risikoen ved de mest lovende innovationer trin for trin via løsningsdesign, prototyping, udvikling og første produkttest.

Brug af PPI og PCP

Ved at udvikle en fremadrettet innovationsindkøbsstrategi, der bruger PCP og PPI på en komplementær måde, kan offentlige indkøbere drive innovationen fra efterspørgselssiden. Dette gør det muligt for den offentlige sektor at modernisere de offentlige tjenester hurtigere, samtidig med at der skabes muligheder for virksomheder i Europa for at få de første kundereferencer og for at få internationalt lederskab på nye markeder.

Har støttet 12 offentlige indkøbere siden 2015

EAFIP- initiativet har således mellem 2015 og 2018 støttet 12 offentlige indkøbere med at bruge PPI og PCP til at udvikle deres innovation i offentlige indkøb ved at tilbyde assistance – også jurisisk assistance – I opstarten og implementeringen af innovation i offentlige indkøb.

Interesseret?

Hvis du også kunne tænke dig støtte til at arbejde med innovation i offentlige indkøb, så er det bare med at søge – fristen er som nævnt den 13. september 2019.

Læs meget mere på linket her

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling