God historie

Fang dit publikum med Caravan Next

4. juli 2018

I snart tre år har projektet Caravan Next turneret Europa tyndt med sit sociale samfundsteater, som involverer publikum på helt nye måder. Kom og lær, hvordan du også kan fange dit publikum, når Caravan Next fortæller på arrangementet ”Gør dit projekt publikumsrelevant ved en europæisk ansøgning” i Viborg den 6. september 2018.

Fra venstre Per Kap Bech Jensen, leder af Caravan Next, Julie Sand Jørgensen, kulturkonsulent hos CDEU, Luciana Bazzo, der er projektleder hos Caravan Next, samt Anne-Marie Houe, der står for kommunikation af projektet.

Det er Nordisk Teaterlaboratorium –  Odin Teatret, som står bag Caravan Next, og teatret har igennem årene været med i talrige europæiske projekter. Men størrelsen på projektet Caravan Next, som har kørt i snart fire år, og som samler 13 partnere fra 11 forskellige EU-lande, har alligevel givet nogle helt særlige kompetencer. Det er netop disse kompetencer, som folkene bag projektet glæder sig til at give videre til andre kulturinstitutioner, der kunne tænke sig at arbejde europæisk.

Mangfoldighed bliver en naturlig del af arbejdsgang

Per Kap Bech Jensen og Luziana Bazzo, der er hhv. leder og projektleder i Caravan Next, fortæller, hvad det har givet at være en del af projektet:

– At være med i et EU-projekt af en så stor dimension som Caravan Next betyder, at mangfoldighed bliver en naturlig del af éns arbejdsgang. Det er meget berigende at samarbejde med folk fra 11 forskellige lande, for det er jo netop forskellene blandt partnerne, der gør, at man selv rykker sig. Hvis vi alle var ens, ville der ikke være samme dynamik.

Hårdt arbejde – men det er det hele værd

Samtidig kan den slags arbejde på tværs af grænser også være udfordrende:

– Det kan også være meget krævende nogle gange, især som projektkoordinator. Vi er nødt til hele tiden at håndtere forskelligheder både ift. diverse faglige baggrunde, kulturelle forskelle og helt lavpraktiske detaljer som f.eks. at få kalendere til at passe med de forskellige ferieperioder fra land til land. Men når man spørger sig selv, om det er det hele værd, så kommer man til en erkendelse af, at ja det er det, fortæller de to og fortsætter:

Specielt på et rent menneskeligt niveau har man skabt nye relationer, der rækker langt ud i fremtiden. Dermed er et EU-projekt mange gange blot toppen af et isbjerg. Det, som findes under overfladen, er langt større og mere robust i forhold til at skabe helt nye projekter og relationer i EU, fortæller Per Kap Bech Jensen og Luziana Bazzo.

CDEU vil skabe nye relationer og projekter

Netop det at skabe nye projekter og relationer på tværs af grænser er hovedformålet med CDEU’s kulturarbejde, der går ud på at kompetenceudvikle kulturinstitutioner, så de bliver i stand til at tænke og arbejde europæisk. Derfor er det også CDEU’s initiativ, Genvej til Europa, der i samarbejde med Caravan Next står bag arrangementet den 6. september i Viborg.

Vil du deltage?

Kunne du tænke dig at være med til arrangementet, så skriv fluks til Lone Leth Larsen på LLL@centraldenmark.eu / +45 25 59 91 66 – sidste tilmelding er mandag den 3. september.