God historie

Stor tak til praktikanterne

22. januar 2020

Tiden går stærkt! Nu er det allerede blevet tid til at sige farvel til Amalie, Andreas og Katrine, der har været hos os i praktik siden september. Her kan du blive lidt klogere på, hvad de tager med sig fra tiden på kontoret.

Siden 1. september har vi på CDEU haft fornøjelsen af at have Amalie, Andreas og Katrine i praktik. Vi siger kæmpestor tak for alt jeres arbejde og jeres gode humør og ønsker jer alt godt fremadrettet.

Her kan du blive lidt klogere på, hvad de tre har fået med fra praktikken:

Amalie Mersh

Har en bachelorgrad i journalistik og læser til dagligt en kandidatgrad i Europastudier på Aarhus Universitet. Har på CDEU beskæftiget sig primært med kultur og kommunikation.

Hvad tager du med herfra?
– Min praktiktid har givet mig et meget større indblik i, hvad det vil sige at være en del af EU. På studiet får vi et mere overordnet indtryk, da det her handler mest om institutionerne og deres rolle, men tiden på CDEU har givet mig et mere reelt indblik i, hvordan det hænger sammen og f.eks. hvilke muligheder, der er for funding fra EU.
Jeg er rigtig glad for at have arbejdet med både kultur og kommunikation. Kulturområdet var helt nyt for mig, og det har været rigtig interessant at få indsigt i. Derimod kender jeg allerede til kommunikation fra min bachelor, men jeg har lært rigtig meget af de udfordringer, der ligger i at kommunikere om EU.

Hvad har du syntes om Bruxelles?
– Det er altid sjovt at flytte til et nyt sted, og Bruxelles er virkelig en fed by. Faktisk er jeg blevet så glad for den, at jeg har valgt at blive her, mens jeg skriver mit speciale. Så jeg siger farvel til CDEU, men ikke til byen – og så glæder jeg mig ellers til at opleve foråret hernede. Og hvem ved, måske det også kan blive til en jobmulighed hernede en dag!?

Andreas Krabbe

Har en bachelorgrad i historie og læser til dagligt en kandidatgrad i Europastudier på Aarhus Universitet. Har på CDEU beskæftiget sig primært med uddannelses- og forskningsområdet.

Hvad tager du med herfra?
Havde du spurgt mig, da jeg startede, om jeg skulle beskæftige mig med uddannelsesområdet fremadrettet, så havde svaret været nej. Men nu, hvor jeg har fået et dybt indblik i særligt Erasmus+ programmet og alle de muligheder, det tilbyder, så synes jeg, at det kunne være spændende at arbejde inden for uddannelse. Dermed har mit praktikophold påvirket mig betydeligt. Opholdet har i det hele taget givet mig en større viden om EU og hvordan det fungerer, og så er jeg glad for at have fået et indblik i, hvordan CDEU arbejder, ikke mindst med interessevaretagelse.

Hvad har du syntes om Bruxelles?
Det har været fedt at være så tæt på, hvor det hele sker. Har man været heldig, har man kunnet se politikerne fra Europa-Parlamentet og medlemmerne af Europa-Kommissionen, så det har givet en helt anden nærhed til EU at være i Bruxelles.

Katrine Højen

Har en bachelorgrad i antropologi. Læser til dagligt en kandidatgrad i Europastudier på Aarhus Universitet. Har på CDEU beskæftiget sig primært med erhvervsområdet og det grønne område.

Hvad tager du med herfra?
Det har været fedt at få lov til at opleve, hvordan tingene fungerer i Bruxelles på så tæt hold. Det har virkelig været en øjenåbner for mig i forhold til at forstå den store kompleksitet, som EU rummer. Var jeg blevet i Danmark, så er jeg sikker på, at jeg ikke ville have lært det. Jeg har også været rigtig glad for mine arbejdsområder; jeg havde hverken stor erfaring med erhvervsområdet eller det grønne område fra før, men det har været spændende at blive klogere på. Og jeg vil meget gerne arbejde med EU fremover, så praktikopholdet har virkelig givet mig blod på tanden.

Hvad har du syntes om Bruxelles?
Det er en by, hvor der sker rigtig meget, og hvor der er virkelig mange unge mennesker. Der er også mange oplevelser i Bruxelles og de nærliggende byer såsom Gent og Brügge, som jeg har været glad for at få med.