God historie

Godt nyt for Aarhus Universitet: Udvidelse af universitetsalliancen Circle U

30. marts 2022

Fredag den 25. marts blev det med en underskrivelsesceremoni i Bruxelles fejret, at Pisa Universitet og Wien Universitet er blevet medlemmer af universitetsalliancen Circle U, som Aarhus Universitet er stolt medlem af. I dagens anledning samlede Circle U-alliancen sine arbejdsgrupper, herunder sit Management Board, som prorektor for Aarhus Universitet, Berit Eika, er formand for.  

AU’s delegation hos CDEU i fredags. Johnny Laursen og Berit Eika står som hhv. nr. to og tre fra venstre.

Circle U-alliancen har en mission om at udbrede innovativ, inkluderende undervisning og service til samfundet.

Indlemmelsen af Pisa Universitet og Wien Universitet bringer alliancen, der også tæller så prominente universiteter som Kings’ College i London, Beograd Universitet, Oslo Universitet, UC Louvain, Humboldt Universitet i Berlin og Université Paris Cité, endnu tættere på sit mål. Kevin Guillaume, generalsekretær for Circle U-alliancen, udtaler: 

  • Vi er utroligt stolte over, at Pisa Universitet og Wien Universitet nu er blevet en del af Circle U-alliancen. Dermed bliver de en del af et stærkt fællesskab, der er langt med sit arbejde med at opbygge alliancen, men stadig åbent nok til at kunne tage de to nye medlemmers bidrag ombord som ligeværdige partnere.  

Tæt relation mellem Circle U og Aarhus Universitet 

Kevin Guillaume har en meget tæt arbejdsrelation til CDEU, idet han hver uge har en fast arbejdsdag på vores kontor, hvor han arbejder side om side med vores forskningsteam. Dette muliggør, at den tætte forbindelse mellem Aarhus Universitet og Circle U udbygges.  

Medlemmerne af CircleU-arbejdsgrupperne stillede op til fællesfoto i CDEU’s have fredag eftermiddag.

CDEU dannede ramme om arbejdsgruppemøder 

Den tætte relation gjorde det også naturligt for CDEU at danne ramme om Circle U’s arbejdsgruppemøder fredag, før delegationen drog mod den norske EU-Repræsentation.

Her kunne præsidenten for Circle U, rektor for Oslo Universitet Svein Stølen, byde velkommen til den officielle underskrivelsesceremoni, og fra Aarhus Universitet deltog såvel prorektor Berit Eika som dekan for Arts-fakultetet, Johnny Laursen.  

Berit Eika var en naturlig del af programmet

Berit Eika var via sit formandskab af Management Board i Circle U en naturlig del af programmet på den norske EU-Repræsentation, ligesom hun tog del i det arbejde i maskinrummet, som foregik her.  

Læs nærmere om Circle U

Du kan læse nærmere om universitetsalliancen Circle U på linket her. 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet
Mathilde Dam
EU-konsulent
Forskning og grøn omstilling