God historie

Hele 45 deltagere var med til netværksdag for kulturfolk i Horsens

25. april 2024

Der var et virkelig flot fremmøde fra både kulturinstitutioner og midtjyske kommuner, da Europæisk Kulturregion og CDEU den 24. april inviterede til inspirations- og netværksdag på Platform K i Horsens. ’Min oplevelse var, at der pludseligt stod flere, nye vinduer åbne – at man kom et skridt tættere på det store EU og fik konkrete tips til ansøgninger,’ lød det efterfølgende fra Annemarie Winther, der deltog, og som til daglig er leder af handels- og kulturhuset Underværket i Randers.

Louise Godt, Caroline Serafina Muscato og Emma Meyer fra CDEU på scenen under netværksdagen

Da Platform K i Horsens den 24. april slog dørene op, var det med inspiration fra både ude og hjemme:

– Natalie Giorgadze fra Culture Action Europe, som er det største kulturnetværk i EU, kom med den nyeste viden om, hvad der rører sig i EU på kulturområdet;

– Fairooz Tamimi fra Trans Europe Halles, et internationalt netværk for kulturhuse, der er til stede i flere end 40 lande, gav inspiration til, hvordan man kan anvende inklusion og diversitet til at styrke og fremtidssikre ens organisation; og

– Det aarhusianske museum KØN fortalte om deres nye EU-projekt, som vil skabe et alternativ til det analoge museumsbesøg med et digitalt univers målrettet unge både i og uden for undervisningslokalerne.

Dertil bød dagen på workshops med oplægsholderne, hvor der var rig mulighed for at diskutere med oplægsholdere såvel som de øvrige deltagere.

’Man kom et skridt tættere på det store EU og fik konkrete tips til ansøgninger’

Fra handels- og kulturhuset Underværket i Randers deltog leder Annemarie Winther, som tog hjem med masser af god inspiration og nye forbindelser:

  • Min oplevelse var, at der pludseligt stod flere nye vinduer åbne – at man kom et skridt tættere på det store EU, fik gode erfaringer at spejle sig i, konkrete tips til ansøgninger, platforme for relevante støttemidler og så de gode pauser til at skabe nye forbindelser, som jo er helt afgørende for udvikling. Vi vil også gerne inviteres med næste gang, lød det efterfølgende fra Annemarie Winther.

Her fra CDEU’s side siger vi tak til alle, der havde lyst til at være med, og vi håber, at I hver især tog noget godt med jer hjem.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur
Caroline Serafina Muscato
EU-konsulent
Kultur og uddannelse
Emma Meyer
EU-konsulent
Kultur, sundhed og uddannelse