Aktuelt

Høring om fremtidens produkter i den cirkulære økonomi

20. december 2018

EU-Kommissionen har lavet en offentlig høring, som sigter mod bedre at forstå grundene til, hvordan vi som borgere træffer beslutninger vedrørende produkter og deres levetid. Du kan deltage her.

EU’s politikker påvirker produkterne på EU-markedet på mange forskellige måder, og som forbrugere er vi alle påvirket, når vi køber, bruger og kasserer produkter. Derfor har EU-Kommissionen lavet en offentlig høring, som sigter mod bedre at forstå grundene til, hvordan vi som borgere træffer beslutninger vedrørende produkter og deres levetid.

Forbrugernes synspunkter er vigtige

Virksomheder og brancher er involveret i alle livscyklusfaser, herunder design, fremstilling, import/eksport, indkøb, forbrug og, i slutningen af produktets levetid, genanvendelse/affaldshåndtering. Det er derfor vigtigt at få borgernes synspunkter til at identificere, hvor langt den nuværende EU-produktpolitiske ramme støtter en cirkulær økonomi, og hvad der kan gøres for at øge dette bidrag.

Lad din stemme blive hørt

Gå derfor ikke glip af at dele dine synspunkter. Deltag i den offentlige høring, der løber fra 29. november 2018 til 24. januar 2019, ved at følge linket her

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling
Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling