Gode historier

Husk lige passet!

18. maj 2016

Så er CDEU’s årsberetning for 2015 netop kommet. Den er i år udformet som et rødbedefarvet pas for at understrege det arbejde, som vi på CDEU gør for at styrke samarbejdet over grænserne.

De 49 sider rummer blandt andet en beretning fra vores direktør Lars Holte Nielsen, der fortæller om, hvorledes det europæiske samarbejde fungerer rigtig godt på trods af den krisestemning, der hersker på det storpolitiske plan i EU. Vores afgående bestyrelsesformand Jørgen Gaarde skriver i sin beretning om vigtigheden af at samarbejde over grænserne, og han understreger, at nok er EU på ingen måde perfekt, men det skaber en ramme om det europæiske samarbejde, som vi skal forstå at udnytte og bidrage til.

Desuden rummer årsberetningen masser af gode eksempler på, hvor meget kontorets arbejde kommer såvel borgere som virksomheder og kommuner i Region Midtjylland til gode.
Dette illustreres i årsberetningen med blandt andet disse fortællinger:

  • KM Rustfri i Skive og Agrifarm ved Viborg, der med CDEU’s hjælp tilsammen har opnået over 15 millioner kroner i EU-støtte i det forgangne år.
  • EU-projektet OrganiCity, der har lektor Martin Brynskov fra Aarhus Universitet i spidsen, og som i 2015 fik 54 millioner kroner i EU-støtte til at vise, hvordan fremtidens digitale byer kan skabes i et tæt samarbejde med borgerne.
  • Coast to Coast Climate Challenge, der er et omfattende klimasikringsprojekt, som CDEU og Region Midtjylland har arbejdet intenst på i 2015 i samarbejde med 32 partnere i hele regionen. Ansøgningen er netop indsendt til EU-Kommissionen, og hvis det hele bærer frugt, vil der være 60 millioner kroner i EU-støtte at hente.

Vi håber med årsberetningen at kunne tegne et billede af, at det europæiske samarbejde lever og har det godt, samt at det giver rigtig god mening at samarbejde på tværs af Europa.

Hvis du har fået mod på at læse med, så kan du gøre det på linket her.