Arrangementer

Hvordan kan en Erasmus+akkreditering gavne jeres kulturaktører?

5. april 2022

Kom med til infomøde i Vejle den 20. april og bliv klogere på, hvordan en Erasmus+akkreditering kan gavne kulturaktørerne i jeres kommune. Mødet afvikles i samarbejde med Det Syddanske EU-Kontor og med Norddanmarks EU-kontor.


Måske kender I Erasmus+ som programmet, der giver tilskud til, at lærere, studerende og elever kan tage på læringsophold i et andet EU-land? Vidste I også, at denne fine mulighed ligeledes gælder for kulturorganisationer og -institutioner?

Erasmus+akkreditering for kommuner

For at gøre det så smidigt og overskueligt som muligt for disse aktører at få EU-tilskud til udveksling over grænser, så har EU udviklet et nyt redskab: Erasmus+akkreditering for kommuner.

Her søger man som kommunal forvaltning en akkreditering på vegne af alle kommunens kulturtilbud. Derigennem understøtter man som kommune såvel implementering af egen kulturpolitik som kulturtilbuddenes udvikling og internationalisering.

Kom med den 20. april og få mere at vide

Er I nysgerrige på denne nye mulighed, så kom med, når vi i samarbejde med Det Syddanske EU-Kontor, Norddanmarks EU-kontor samt Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder infomøde i Vejle den 20. april. Vi lover jer gode netværksmuligheder og en masse relevant information om, hvordan en Erasmus+akkreditering også kan gavne kulturaktørerne i lige netop jeres kommune.

Tid og sted

Dato og tidspunkt: 20. april 2022 fra 12.00 til 15.00

Adresse: Spinderihallerne, Spinderigade 11, 7100 Vejle

Program

I kan læse nærmere om arrangementet og se det fulde program på linket her. 

Begejstring for akkreditering i Norddjurs

På infodagen vil I ligeledes kunne høre fra Aarhus og Norddjurs Kommune, der er de to første Erasmus+akkrediterede kommuner i Danmark. På CDEU har vi hjulpet begge kommuner i ansøgningsprocessen, og i artiklen herunder har vi talt med Norddjurs Kommune, hvor akkrediteringen allerede vækker stor begejstring: Kommunen kan således bruge den til at gøre Norddjurs til et mere eftertragtet sted at arbejde, mens kulturaktørerne kan bruge den til på en enkel måde at skabe større arbejdsglæde hos medarbejderne efter en hård coronaperiode.

Læs om Norddjurs’ Erasmus+akkreditering her 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur