Gode historier

"Jeg kommer hjem med en større europæisk bevidsthed"

27. januar 2016

Susanne Helene Bach Nielsen, som underviser på VIA Holstebro, har benyttet sig af CDEU´s kontorplads i Bruxelles i forbindelse med hendes kommende projektansøgning til Interreg North Sea. Her kan du læse om de erfaringer, hun gjorde sig.

Som underviser, sygeplejerske og politiker ser Susanne et stort potentiale i at innovere læringsmetoder med henblik på at skabe nye praksisser inden for sundhedsfaget. Det vil ske i samarbejde med eksisterende etiske laboratorier i Beneluxlandene.

Det næste skridt for Susanne er at søge efter partnere til projektet. Hun søger et universitet, som kan understøtte den akademiske vinkel i projektet samt et forskningscenter og en designvirksomhed, som kan være behjælpelig med at definere projektets metode.

Hvorfor vælger du at benytte dig af CDEU´s kontorplads?

Jeg vil gerne have ro og fred til min projektansøgning, og da Åse (Højlund Nielsen) fortæller mig, at jeg kan benytte mig af deres faciliteter, slår jeg til med det samme. Åse fortæller også, at hun har mulighed for at afsætte tid af til at evaluere og vejlede mit projekt, mens jeg er i Bruxelles.

Det passer lige med, at jeg kommer herned, inden semestret begynder på VIA, og jeg har derfor tid til at få inspiration fra interessante aktører. At jeg benytter mig af CDEU´s kontorplads og vejledning, giver mig mulighed for at skabe nye processer i projektet.

Samtidig ligger Bruxelles centralt i Europa, og jeg skal efterfølgende ud at se en sundhedsfaglig uddannelse i Kortrijk i det nordvestlige Belgien og konsultere en kollega i Terneuzen, som ligger i det sydelige Holland.

Hvilken sparring giver CDEU dig, som du ellers ikke vil få i Danmark?

CDEU-kontoret ligger midt i Europa, og det kan mærkes. Kontoret har den europæiske bevidsthed, som ikke er at finde derhjemme. Det betyder, at jeg får kendskab til nye og andre måder at tænke på.

Afgørende er det, at medarbejderne på CDEU trækker på erfaringer fra tidligere europæiske projekter. Ligeledes er kontoret retningsgivende i forhold til partnere, og de understreger, at det er noget, jeg skal være særligt opmærksom på.

Hvad tager du med dig hjem efter at have været ved CDEU?

Inspiration og nye vinkler. Det er fantastisk, at nogen læser det, jeg skriver om mit projekt, og at nogen tager sig tid til at læse og forstå de guidelines, jeg skal efterleve i mit projekt til Interreg, North Sea. Det giver meget til projektudviklingen at tale med personer, som forstår sig på EU-projekter. Jeg føler mig bedre klædt på til at skrive en ansøgning.

Den sparring jeg får hos CDEU gør, at jeg nemmere kan rette henvendelse til kontoret, når jeg er tilbage i Danmark. Det, at få sat et ansigt på hinanden, er nok til at etablere en god fremadrettet kontakt mellem Åse og mig.

Hvilke initiativer igangsættes, når du tager fra Bruxelles?

Når jeg kommer hjem til Danmark, får jeg supplerende vejledning af Åse over skype. Det er nemmere at kommunikere digitalt og virtuelt, når man først har mødt hinanden i virkeligheden.

Forhåbentlig vender jeg tilbage til Bruxelles. Jeg synes, at CDEU´s kontorplads er en unik mulighed for at udbygge mine europæiske kontakter og trække på brugbare kompetencer.

Personalet på CDEU er venlige og omsorgsfulde, og jeg føler mig velkommen. Så jeg vil formentligt opfordre andre og mine studerende til at søge ud og finde ny europæisk viden.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst