Arrangementer

Kalder Erasmus+ entusiaster på tværs af regionen: Kom og del jeres erfaringer

19. januar 2022

Vil du være med til at sætte fokus på alt det, der ikke lige kan læses ud af Erasmus+programguiden? Har du erfaringer, som du gerne vil dele med andre Erasmus+ansøgere? Og vil du gerne netværke med andre internationale kollegaer, der kan tale med om Erasmus+-programmet? Så kom med, når Region Midtjylland og Central Denmark EU Office inviterer til Erasmus+ netværksmøde den 7. marts 2022 i Horsens.

Hvis du savner du gensidig sparring og vidensdeling med andre internationale koordinatorer, uddannelses- og fagansvarlige, internationale konsulenter og kollegaer, der kan tale med om Erasmus+-programmet, så skal du læse videre her.

Både for de mere og de mindre erfarne

Den 7. marts 2022 fra 10.00 til 13.30 inviterer Region Midtjylland og Central Denmark EU Office nemlig til det første netværksmøde, som har til hensigt at sætte fokus på alt det i det internationale samarbejde, som der ikke kan læses ud af Erasmus+ programguiden. Arrangementet vil henvende sig til både de erfarne Erasmus+-ansøgere, til dem, der for første gang har indsendt en ansøgning, og til dem, som blot er nysgerrige.

Mulighed for at finde fælles løsninger og for at indgå i nye netværk

CDEU’s uddannelseskonsulent, Elena Nielsen, forklarer om mødets formål:

  • Det her netværksmøde er sat op for alle, der kender til Erasmus+ programmet, og som søger sparring og vidensudveksling med kolleger i regionen. Der er en masse, som kender programmet – både på godt og ondt – og som har samlet en række erfaringer i, hvad det vil sige at arbejde internationalt. Vi tror på, at ved at lade folk mødes, så kan vi bidrage til at skabe flere positive oplevelser og til at dele hinandens netværk.

Ofte er det jo en enkelt ildsjæl på en skole, der har Erasmus+erfaring fra et kursusforløb eller andet, så hensigten er også at få skabt et fællesskab, hvor man kan tale sammen om sine erfaringer og få udviklet nye idéer sammen. – Elena Nielsen, uddannelseskonsulent, CDEU

  • Ofte er det jo en enkelt ildsjæl på en skole, der har Erasmus+erfaring fra et kursusforløb eller andet, så hensigten er også at få skabt et fællesskab, hvor man kan tale sammen om sine erfaringer og få udviklet nye idéer sammen.

Hvem kan være med?

Netværksmødet er for dig, der enten er:

  • aktivt engageret i din organisations internationale samarbejdsrelationer,
  • ansvarlig for at promovere din uddannelsesorganisation, skole eller kommunes internationale profil på europæisk plan, eller
  • har udset dig en konkret Erasmus+-indkaldelse i en de tre nøgleaktioner.

Tid og sted for mødet

Den 7. marts 2022 fra kl. 10.00 – 13.30.
Campus Horsens, Auditorie 1, Banegårdsgade 2, 8700 Horsens.

Tilmelding

Du kan melde dig til frem til den 28. februar 2022 kl. 12.00 på linket her.

Program for dagen

10:00-10:15: Velkomst v/ Frederik Freund – Region Midtjylland, Elena Nielsen – CDEU og Hans Hansen – VIA University College

Session I – Vidensoplæg og erfaringsdeling

10.15-10.40 Oplæg fra Europa-Kommissionens General-Direktorat for Uddannelse, Unge, Idræt og Kultur
Erasmus+ 2022 programguidens nyheder og de politiske prioriteter for programmet vil blive præsenteret.

10.40-11.00 Skanderborg Gymnasium og deres erfaringer med Erasmus+ ansøgninger v/ Anne Blum, international koordinator.

Skanderborg Gymnasiums europæiske arbejde har indtil videre ført en KA1 Akkreditering og et KA2 samarbejdsprojekt med sig. Anne vil dele gymnasiets erfaringer med at danne konsortium, ansøge og skabe forankring og ejerskab i egen organisation.

11.00-11.20 EU Stem Coalition v/Gert Asselbergs, projektleder

Region Midtjylland har siden 2018 været medlem af den europæiske netværksorganisation EU STEM Coalition. Geert vil fortælle om netværket, europæiske tendenser inden for STE(A)M og samt udforske – i fællesskab med deltagerne på dagen, hvad medlemskabet rummer af muligheder for uddannelsesaktører.

11.20 – 12.00: Frokost

Session II – Workshop

12.00 – 12.45: Workshop i grupper – Fokus på de gode erfaringer: Hvad skaber en succesfuld ansøgning og et godt projekt?

12.45 – 13.15: Opsamling i plenum på workshoppen og takeaways fra dagens møde.

13.15 – 13.20: Fælles overvejelser om fremtidige møder og om kommunikation.

13.30: Tak for i dag.

Spørgsmål?

Sidder du med spørgsmål til dagens program, så tag endelig fat i en af konsulenterne i CDEU’s uddannelsesteam – du finder deres kontaktinfo herunder.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA