Gode historier

Kan klimatilpasning betale sig?

7. marts 2018

JA, lød svaret i sidste uge, hvor Birgitte Karnøe Frederiksen var inviteret til at tale om de gode, midtjyske erfaringer foran et større, europæisk publikum.

Da Covenant of Mayors, eller Borgmesterpagten, som det hedder på dansk, bød indenfor til en snak om klimaforandringer, så var det Birgitte Karnøe Frederiksen fra CDEU, der repræsenterede det midtjyske klimatilpasningsprojekt, Coast 2 Coast Climate Challenge (C2C CC).

Samarbejde på tværs

Her fortalte Birgitte om, præcis hvorfor det er så godt givet ud at beskytte sig mod de nuværende og kommende klimaforandringer, og hun understregede blandt andet vigtigheden af, at vi samarbejder på tværs af kommunegrænser og inddrager mange forskellige partnere for at sikre, at udfordringerne bliver håndteret på den mest optimale måde.

– Jeg er rigtig, rigtig stolt over at få lov til at repræsentere vores regionale måde at lave klimatilpasning på her i Bruxelles. Der er stor interesse for at høre om, hvordan man kan gøre det bedst muligt, og jeg er glad for at være med til at brede de gode budskaber ud, fortæller Birgitte.

Vigtigt at udbrede budskabet internationalt

Birgitte Karnøe Frederiksen hos Covenant of Mayors.

Netop det at komme ud at fortælle på europæisk plan betyder meget, lader Birgitte forstå:

– Hvis man skal lave holdbare løsninger, så skal der være både sammenhæng og samarbejde, så problemerne med f.eks. forhøjet vandstand langs en flod ikke bare løses i et enkelt land for så at blive et problem for det næste land, som floden løber igennem. Derfor er et vidtrækkende projekt som C2C CC, hvor en lang række kommuner, private og offentlige partnere arbejder sammen på kryds og tværs i en bred vifte af projekter, så vigtige at få fortalt om, understreger Birgitte.

Budskabet blev vel modtaget af både deltagerne og af EU-Kommissionen, som er meget begejstret for klimasikringsprojektet.

Arrangementet fandt i øvrigt sted i forlængelse af fejringen af Borgmesterpagtens 10-års jubilæum.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling
Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst