God historie

Klimatorium med på stor, europæisk konference om bæredygtighed, klima og arkitektur

21. juni 2022

Fra den 9. til den 12. juni tiltrak New European Bauhaus-festivalen i Bruxelles tusindvis af besøgende fra hele Europa. Klimatorium fra Lemvig, der er en del af C2C CC-projektet, var repræsenteret på festivalen, og her fremviste det danske fyrtårn for klimatilpasning sit bud på, hvordan klima og arkitektur kan gå hånd i hånd.

I midten: Isa Schipperheijn fra Klimatorium og til højre i billedet Mathilde Dam fra CDEU, der oplyste Klimatorium om New European Bauhaus-festivalen

Sammen for en smuk og bæredygtig fremtid – det er mottoet for New European Bauhaus, der er et kreativt og interdisciplinært initiativ, som skal forbinde European Green Deal med vores daglige liv og oplevelser. Eller som formand for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen, der åbnede New European Bauhaus Festival, har udtrykt det:

’Hvis European Green Deal har en sjæl, så er det New European Bauhaus, der har ført til en eksplosion af kreativitet i hele EU’.

Hvis European Green Deal har en sjæl, så er det New European Bauhaus – Ursula von der Leyen, formand for Europa-Kommissionen

Events både i Bruxelles og i resten af Europa

Netop kreativiteten var derfor i centrum, da New European Bauhaus-festivalen mellem 9. og 12. juni løb af stablen med events spredt ud over hele Europa og med et væld af udstillinger, debatter, forestillinger og samtaler i Bruxelles. Blandt de mange udstillere, der fremviste deres bud på, hvordan vi kan bringe bæredygtighed ind i vores liv på en æstetisk facon, var Klimatorium fra Lemvig.

Klimatorium: Kombinerer klimatilpasning med smuk arkitektur

Klimatorium, der også er en del af klimatilpasningsprojektet C2C CC, arbejder med innovative løsninger på klimatilpasning. Centret har en unik quadruple helix-tilgang til klimasikring, idet både universiteter, den private sektor, den offentlige sektor og borgerne inddrages for at skabe de bedste løsninger i fællesskab. Rent fysisk er Klimatorium placeret på havnen i Lemvig, direkte ned til vandet, og er siden sin indvielse i december 2020 blevet belønnet med talrige priser for sin karakteristiske arkitektur, der inddrager vandet i selve bygningens udtryk.

Sprang hurtigt til, da CDEU præsenterede muligheden

Alt dette gjorde Klimatorium til en oplagt kandidat til at være med på New European Bauhaus Festival, der handlede om at inddrage bl.a. arkitektur og æstetik, når der skal skabes en mere bæredygtig hverdag. Derfor var Klimatorium da heller ikke sene til at være med på idéen om at optræde på festivalen, da CDEU præsenterede muligheden, og det var projektleder Isa Schipperheijn, der tog turen fra til Bruxelles for at repræsentere Klimatorium på den store festival, som tiltrak tusindvis af gæster.

Vi er rigtig glade for at have kunnet dele de europæiske muligheder med jer hos Klimatorium, og vi glæder os til at fortsætte snakken med jer om, hvordan jeres gode løsninger kan udbredes i en europæisk kontekst.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Mathilde Dam
EU-konsulent
Forskning og grøn omstilling
Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling