Gode historier

KM Rustfri fra Skive modtager 5,5 millioner fra EU

3. november 2015

Virksomheden KM Rustfri har modtaget 5,5 millioner i EU-støtte takket være et tæt samarbejde med Midtjyllands EU kontor. Det betyder, at de 60 ansatte i Skive-virksomheden kan se frem til at få flere nye kolleger, når virksomhedens nye ventil til fødevarebranchen bliver lanceret i Tyskland den 10. november.

”KM Rustfri er et glimrende eksempel på, hvordan Midtjyllands forbindelser i Bruxelles kan være med til at sikre, at Skive og hele Midtjylland får mest mulig gavn af EU,” fortæller Lars Holte Nielsen, direktør for CDEU. ”Vores kontor er altid på udkig efter virksomheder med gode chancer for at få støtte, så vi kan hjælpe dem med at gå efter mulighederne.”

Lars Holte Nielsen forklarer, at CDEU samarbejder med midtjyske erhvervsfremme organisationer om at finde virksomheder med gode chancer for at få støtte fra Bruxelles. Han kalder initiativet ”iFacilitator” og peger på, at det opsøgende arbejde har haft betydelig succes. Faktisk har iFacilitator sikret de midtjyske virksomheder, som kontoret hjælper, 70% større mulighed for økonomisk støtte fra EU i forhold til gennemsnittet på landsplan.

”Gennem samarbejdet med CDEU har KM Rustfri fået stillet både professionel og økonomisk hjælp til rådighed for at kunne søge EU om støtte. Uden denne hjælp ville det ikke have været muligt for os at gennemføre ansøgningsprocessen,” siger Administrerende Direktør i KM Rustfri Peter Espersen.

KM Rustfri har fået pengene til at færdigudvikle en ny ventil til bryggerier og mejerier verden over. Et marked som Peter Espersen kalder stort og attraktivt. Offentlig støtte er dog en vigtig forudsætning for, at en SME-virksomhed som KM Rustfri kan trænge igennem med deres produkter i en branche præget af mange spillere og hård konkurrence.

”Vores nye Hydract-ventil er en reel nyskabelse i industrien. Dens stabilitet og præcision giver kunden fordele som højere fødevaresikkerhed, lavere produktionsomkostninger, mindre materialespild og et lavere CO2 udslip,” fortæller Peter Espersen. ”Ventilen er bare begyndelsen på et helt nyt forretningsområde, så vi forhåbentlig fremover kan være med til at skabe nye jobs gennem vækst, først og fremmest på eksportmarkederne.”

Det er ikke første gang CDEU har hjulpet KM Rustfri. I 2008 og i 2011 hjalp CDEU firmaet med at søge i alt 17,6 mio. kr. i støtte til udviklingen af Hydract-ventilen.   

Yderligere information

Lars Holte Nielsen, Direktør, CDEUmobil: +32 486 17 69 58

Peter Espersen, Administrerende direktør, KM Rustfri A/S, +45 96166620, m: +45 24814717