Arrangementer

Kom med til European Research and Innovation Days i Bruxelles til september

26. juni 2019

Europa-Kommissionen har åbnet for tilmeldinger til European Research and Innovation Days, der løber fra 24. til og med 26. september. Det omfattende event foregår i Bruxelles og har til formål at samle Europas bedste forskere, innovatører og politiske beslutningstagere på vej mod EU’s næste rammeprogram for forskning og innovation, Horizon Europe.

CDEU’s to forskningskonsulenter, Lina Christensen (t.v.) og Rikke Edsjö.

European Research and Innovation Days er en vigtig del af den strategiske planlægningsproces, der danner grundlaget for de første arbejdsprogrammer under det kommende rammeprogram, Horizon Europe, der bliver efterfølger til det nuværende rammeprogram, Horizon 2020.

Netop det strategiske sigte giver således midtjyske aktører al mulig god grund til at prioritere de tre dage i Bruxelles, fortæller den ene af CDEU’s to forskningskonsulenter, Rikke Edsjö:

  • Det her er så absolut topeventet på EU-plan inden for forskning og innovation. Det giver nogle helt unikke muligheder for aktører overalt i Europa, der her kan komme til Bruxelles og være med til at sætte deres aftryk på den kommende politik. Det er også et oplagt sted for aktører, der søger nye netværk og inspiration til deres arbejde, hvad enten de er forskere, innovative virksomheder eller beslutningstagere, siger Rikke Edsjö.

Vil vise landene, hvad de får for pengene

Programmet vil bestå af tre spor: Et om politik, et om innovation og et om forskning, og fra Kommissionens side er der også et vigtigt, strategisk sigte med afholdelsen af det tre dage lange event:

  • Det handler jo også om, at Kommissionen gerne vil vise medlemslandene, hvad de konkret får ud af at investere i forskning og innovation, da efteråret bliver et strategisk vigtigt tidspunkt i forhold til, at budgetforhandlingerne om budgetrammen for de næste syv år går ind i den afsluttende fase. Fra Kommissionens side er der således al mulig grund til at sætte alle sejl til for at vise alt det, som forskning og innovation kan, fortæller Lina Christensen, der er den anden af CDEU’s to forskningskonsulenter.

Husk: Hurtig tilmelding

Alle kan deltage i European Research and Innovation Days, og det er gratis at være med, men da der er et begrænset antal pladser, vil vi råde jer til at tilmelde jer snarest og booke hotel ved samme lejlighed – det sidste er især vigtigt at gøre hurtigt, da hotellerne i Bruxelles vil være fyldt godt op, hvilket vil få indvirkning på priserne.

Fuldt program og tilmelding

Du kan se det fulde program for de tre dage lige her.
Tilmelding skal ske på på linket her.

Sundhedsaktør? Så se lige her!

Hvis du arbejder inden for sundhedsområdet, særligt med ældre, digitalisering og velfærdsteknologi, så bør du kigge med her: For mens European Research and Innovation Days afholdes i Bruxelles, så løber AAL Forum 2019 nemlig af stablen i Aarhus. Her er håbet at samle over 1000 aktører fra sundheds- og digitaliseringsområdet i hele verden til at diskutere, hvordan vi sikrer ældre en mere aktiv alderdom – og dermed en bedre livskvalitet – bl.a. ved brug af digitale hjælpemidler.

Få mere at vide om AAL Forum

Læs artiklen om AAL Forum 2019 på linket her og tilmeld dig eventet på dette link.