Arrangementer

Kommissionen lancerer 2 nye finansieringsinstrumenter til byer og øer

20. juni 2018

Mobilisering af investeringer i energieffektivitet og vedvarende energi er nogle af nøgleordene for Europas grønne omstilling. Derfor lancerer Europa-Kommissionen 2. juli to nye faciliteter, der skal understøtte Europas ø-samfund og byer i at forberede store investeringer i bæredygtig energi, under hhv. ”European Islands Facility” og ”European City Facility”.

Du kan streame lanceringen her.

Der søges en finansiel mægler, der kan etablere og drive faciliteterne, der kan servicere med ekspertise i, hvordan bymyndigheder i byer og på øer kan designe og udvikle solide investeringskoncepter.

Ansøgere skal have kompetence til og erfaring med at udvikle investeringsmodeller.

European Islands Facility: Europæiske øer skal mindske deres afhængighed af import af fossile brændsler. Europas mere end 2200 beboede øer har potentialer til at blive selvforsynende med energi. Men skalering vil altid være en udfordring på øer, hvorfor mobilisering af store energiinvesteringsprojekter ofte er en barriere.

Faciliteten skal hjælpe øer med at udvikle bæredygtige investeringskoncepter for, hvordan f. eks. lokale ressourcestrømme udnyttes i energisystemer, juridisk og økonomisk analyse samt teknisk assistance.

European City Facility: Byer er centrale i at drive den grønne omstilling fremad. Når det kommer til store energiinvesteringsprojekter har bymyndigheder ofte problemer med at designe store koncepter med kritisk masse, langsigtet perspektiv og villige investorer bag.

Faciliteten for byer skal hjælpe et stort antal byer og kommuner med at kickstarte processen for mobilisering af investeringer i bæredygtig energi gennem realisering af investeringskoncepter, f.eks. gennem struktureret analyse af økonomisk potentiale, identifikation af juridiske og miljømæssige barrierer, rammebetingelser for pipelinen af projekter, osv.

Hvem kan deltage?

Infosessionen er målrettet alle organisationer, der er interesserede i at søge et eller flere af de følgende indkaldelser for projektforslag under arbejdsprogrammet for ”Secure, Clean and Efficient Energy” under Horizon 2020:

LC-SC3-EE-17-2019: European City facility – European Cities as key innovation hubs to unlock finance for energy efficiency(læs her)

LC-SC3-ES-8-2019: European Islands Facility – Unlock financing for energy transitions and supporting islands to develop investment concepts(læs her)

Begge indkaldelser forventes at åbne i løbet af sommeren og har ansøgningsfrist den 5. februar 2019.

Tid og sted

Infosessionen finder sted den 2. Juni 2018 fra 14.00 til 16.00 i Bruxelles, men kan webstreames.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig infosessionen her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling
Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling