Kontakt

Medarbejdere

Her kan du læse om CDEU’s medarbejdere i Bruxelles og i Midtjylland.

Vi har vidt forskellige baggrunde, hvilket giver os en særlig styrke, når vi skal repræsentere regionens mange fagområder.

Lars Holte Nielsen
Direktør
Lars er direktør for Central Denmark EU Office og leder af kontoret i Bruxelles. Lars’ primære opgaver er ledelse, koordinering, strategi, administration og kontakt til foreningens bestyrelse og ejerkreds.
Lars er uddannet cand.scient.pol. og har tidligere arbejdet i Erhvervsministeriet og Europa-Kommissionen.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Birgitte har ansvaret for det grønne område samt fødevarer. Hun arbejder med områderne energi, miljø, bio- og cirkulær økonomi, klima og transport samt CDEU’s deltagelse i ”Coast to Coast Climate Challenge”.
Birgitte er uddannet Cand.scient.pol et mag (spansk) fra Aarhus Universitet og har arbejdet med internationale projekter – bl.a. for Europa-Kommissionen – i Bruxelles i adskillige år. Birgitte har også arbejdet på den danske NATO-repræsentation i Bruxelles og undervist i international politik på Hærens Officersskole i København. Fra 2007-2010 har hun arbejdet på Aalborgs repræsentationskontor i Beijing.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Rikke Edsjö
EU-specialkonsulent
Rikke er ansvarlig for forskning, innovation og erhvervsområdet, herunder samarbejdet med Aarhus Universitet.
Rikke er cand.oecon og har tidligere arbejdet i Europa-Parlamentet og på Landbrug & Fødevarers Bruxelles-kontor.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Lina arbejder med forskning og uddannelse for Aarhus Universitet, og er desuden ansvarlig for områderne uddannelse og kultur på CDEU.
Lina har tidligere arbejdet ved TDC i Danmark og i Bruxelles for Intel, Danmarks Faste EU Repræsentation og Ambassade samt NGO’en Eurogroup for Animals. Hun er uddannet cand.ling.merc, og har derudover skrevet udvidet speciale om politisk retorik.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Anita Holten Carlson
Kommunikationskonsulent
Anita arbejder med såvel intern som ekstern kommunikation ved Central Denmark EU Office.
Hun er oprindeligt uddannet journalist fra Syddansk Universitet og nåede at arbejde i en årrække på den regionale tv-station TV2ØST på Sjælland, inden hun i 2010 flyttede først til USA og siden til Bruxelles. Før hun begyndte på CDEU i 2015, arbejdede hun på Den Danske EU-Repræsentation i Bruxelles som korrespondent.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Sune Jin Christensen
EU-konsulent
Sune beskæftiger sig primært med fødevareområdet.
Sune har læst statskundskab på Københavns Universitet og har tidligere arbejdet hos Danske Slagterier i Bruxelles og på den Danske Ambassade i Colombia. Sune har stor erfaring med fødevarer i en international kontekst.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Julie Sand Jørgensen
EU-konsulent
Julie arbejder med kultur, uddannelse, turisme og det europæiske regionale initiativ Genvej til Europa. Hun arbejder også med events og arrangering af studieture.
Julie er uddannet cang.mag. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet med studier i marketing fra University of Leicester i England og Tourism Management fra University of Technology, Sydney i Australien. Hun har erfaring fra Aarhus 2017-projektet Gentænk Landsbyen og Dokk1. Hun har tidligere beskæftiget sig med Kunsthal Aarhus og Biennale of Sydney.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Lone Leth Larsen
International kulturrådgiver
Lone sidder i vores midtjyske afdeling og arbejder med internationalisering af kulturen.
Lone er uddannet kunsthistoriker fra Vrije Universiteit Amsterdam og Københavns Universitet og har bla. arbejdet i British Museum i London, Louisiana Museet, for Det Danske Kulturinstitut i Benelux og som kulturchef i Kolding Kommune. Hun sidder i flere bestyrelser, bl.a. i internationale organisationer.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Thomas Steen Hansen
EU-konsulent
Thomas sidder i vores midtjyske afdeling og arbejder primært med erhvervs- og innovationsområdet.
Thomas har tidligere arbejdet ved Ringkøbing-Skjern Kommune som Udviklingskonsulent med fokus på vækst- og erhvervsudvikling. Han er uddannet Civilingeniør og har for nylig taget en Master i Virksomhedsadministration.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Signe Waltoft Madsen
EU-konsulent
Signe arbejder med grøn omstilling og sundhed, deriblandt CDEU’s deltagelse i ”Coast to Coast Climate Challenge”.
Signe har en baggrund som miljøplanlægger og er Cand.Soc fra Roskilde Universitet. Hun har tidligere erfaring med policy på energi- og fødevarerområdet bl.a WWF Verdensnaturfonden og Novozymes.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Tarik Kehli
EU-konsulent
Tarik arbejder hovedsageligt med erhverv, grøn omstilling samt CDEU's deltagelse i 'Everywhere International SMEs' (EIS) - et Interreg Europe projekt.
Tarik er Cand.mag i Internationale Studier fra Aarhus Universitet og har en bachelor i Engelsk og Europæiske Studier.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Elena Nielsen
EU-konsulent
Elena arbejder med uddannelse og står for samarbejdet med VIA University College.
Elena er cand. mag. i International og Global Historie fra Aarhus Universitet og har en bachelor i Historie og Europastudier fra Aarhus og Leipzig Universitet. Senest har Elena været ansat på Aarhus Universitet i den fællesadministrative afdeling Events og Kommunikationsstøtte som kommunikationsmedarbejder med særligt fokus på planlægning af arrangementer. Hun har tidligere været i praktik på den Danske Ambassade i Bulgarien.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Maria Heilskou Pedersen
EU-konsulent
Maria arbejder med sundhed og erhverv.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Christian Baungaard Christensen
Projektassistent
Christian arbejder med forskning og grøn omstilling.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Maria Helene Louwrier
Chief Happiness Officer & Office Manager
Maria Helene arbejder med kontorets administration.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Marc Vestbo Jacobsen
Praktikant
Marc arbejder i teamet for Forskning og Erhverv
Hejsa! Mit navn er Marc. Jeg er en 26-årig ung mand fra Skejby i Aarhus N, hvor jeg bor med min kæreste. Jeg har en Bachelor i Historie fra Aarhus Universitet med tilvalg i European Studies, og jeg er nu på mit 9.semester, hvor jeg læser kandidaten i European Studies. Historie og politik har altid interesseret mig, især på det europæiske plan, hvorfor EU og alt dertilhørende naturligvis er fokus for mine interesser, da det er et igangværende projekt, der er formet af historiske, kulturelle, og politiske faktorer, som jeg alt sammen finder overmådeligt spændende. Jeg ser frem til at komme i gang med mit arbejde på CDEU, da jeg ser det som en ideel mulighed for at bringe de midtjyske kommuner, virksomheder og derved dets borgere tættere på EU, samtidig med at optimere Region Midtjyllands udbytte af Danmarks medlemskab af EU. Helt konkret skal jeg arbejde med forskning og med at fremme erhvervslivets muligheder i et internationalt perspektiv. Her skal jeg hjælpe ved at fungere som bindeled mellem de innovative virksomheder i Region Midtjylland og de fonde, som vi kan hjælpe virksomhederne med at søge her i Bruxelles. At mit arbejde foregår i en storby som Bruxelles, der har et rigt, internationalt miljø med folk fra hele Europa, gør kun det hele endnu bedre. Alt dette og mere gør, at jeg ser frem til de næste 5 måneders oplevelser og erfaringer ved CDEU, og jeg håber på at kunne gøre det til et springbræt i en international karriere.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Emilie Christine Hilsted
Praktikant
Emilie arbejder i teamet for Kultur, Sundhed og Uddannelse
Mit navn er Emilie Hilsted og jeg er netop startet som praktikant hos CDEU. Min akademiske baggrund er fra henholdsvis Aarhus Universitet, hvor jeg har læst Folkesundhedsvidenskab, samt fra Copenhagen Business School, hvor jeg netop er ved at færdiggøre mit sidste år på min kandidat, Cand.Merc.Psyk. Mit ønske om at være praktikant hos CDEU skyldes min grundlæggende interesse for organisationen og EU-samarbejdet, og ikke mindst hvordan Central Denmark formidler deltagelse i internationale projekter for virksomheder og institutioner. CDEU tilbyder en ideel platform for karrieremuligheder i en organisation, som arbejder for at sikre, at Midtjylland får mest mulig værdi af det europæiske samarbejde, samt at etablere en stærk position i den internationale konkurrence. CDEU har et bredt arbejdsfelt, og det giver optimale muligheder for at tage del i og arbejde dybdegående med EU-systemet. I min praktikperiode skal jeg arbejde med området sundhed, og jeg ser frem til at tage del i processerne og igennem et praktikophold videreudvikle mine kompetencer.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Patrick Danielsen
Praktikant
Patrick arbejder i teamet for Grøn omstilling og Fødevarer
Mit navn er Patrick og jeg er lige begyndt som praktikant hos CDEU, hvor jeg skal være de næste fem måneder. Jeg kommer til at blive en del af CDEUs grønne team, hvor jeg blandt andet skal arbejde med grøn omstilling, energi og klimatilpasning. Jeg har set meget frem til at starte hos CDEU og prøve at arbejde i Bruxelles, som på mange måder er Europas hjerte. Jeg interesserer mig særligt for miljø- og klimaområdet, men er også interesseret i europæisk politik og EU. På den måde er CDEU den perfekte kombination af mine interesser og giver mig mulighed for at få et indblik i EUs maskinrum. Jeg har en bachelor i virksomhedskommunikation med Engelsk og Europæiske Studier fra Aarhus Universitet, hvorfra min interesse for EU stammer. Nu er jeg i gang med min kandidatuddannelse i Human Security (på dansk Miljø- og Konfliktanalyse), som jeg også læser på Aarhus Universitet. Her arbejder vi med et udvidet sikkerhedsbegreb, hvor sikkerhed og fred er mere end blot fraværet af krig – det omfatter også, at man eksempelvis har økonomisk sikkerhed og er beskyttet mod konsekvenserne af klimaforandringer. I løbet af mit studie har jeg særligt fokuseret på klimaforandringer, udviklingsarbejde og projektudvikling. Jeg ser meget frem til at komme rigtigt i gang og være en del af CDEU.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse
Line Kjær
Projektassistent
Line arbejder med digitalisering og uddannelse
Line er uddannet cand. jur. fra Aarhus Universitet. Hun er hos CDEU i en stilling som projektassistent fra og med september til og med december måned 2018, og hun skal i de fire måneder koncentrere sig primært om digitalisering, mens hun også vil få opgaver inden for uddannelsesområdet.
Vis beskrivelse
Skjul beskrivelse