Gode historier

Kontoret for Budget og Planlægning ved Aarhus Kommune på studietur i Bruxelles

29. november 2017

Det er tre travle og særdeles indholdsrige dage, som kontoret for Budget og Planlægning ved Aarhus Kommune i øjeblikket er i gang med. Kontoret er nemlig på studietur til Bruxelles, hvor CDEU har stået for at tilrettelægge det tætpakkede program, som har til formål at give såvel finansiel som politisk indsigt i EU.

Mange spørgsmål om Brexit

Som en del af programmet var gruppen derfor i går på besøg hos Danmarks Faste Repræsentation ved EU, hvor finansrådgiver Rasmus Christian Thomsen gav en introduktion til repræsentationens arbejde og et indblik i den europæiske økonomiske politik. Derudover gav Rasmus Christian Thomsen også en introduktion til de forskellige institutioners rolle, der resulterede i mange spørgsmål fra gruppen, blandt andet i relation til det forestående Brexit.

Også lys i mørket

Brexit blev også diskuteret ivrigt på dagens næste besøg, hvor gruppen besøgte tænketanken European Policy Centre. Her understregede direktør Fabian Zuleeg dog, at selvom Brexit er et vigtigt punkt på dagsordenen, så er det ikke det eneste punkt. Der er også andre vigtige udfordringer for EU såsom den terrorisme, der opleves i og omkring Europa, og de store flygtningestrømme fra krigsramte lande.
Der var dog også positivt nyt at hente, da direktøren også fortalte om den generelle økonomiske optimisme, der befinder sig i EU efter finanskrisen.

Kofod: Vigtigheden af europæisk arbejde

Dagen sluttede med besøg hos Jeppe Kofod (S) i Europa-Parlamentet, som fortalte om sit arbejde med panamapapirerne og paradispapirerne, der handler om organisationers skatteunderdragelse og hvidvaskning af penge. Jeppe Kofod understregede, at det europæiske samarbejde er utrolig vigtigt for Danmark i arbejdet med for eksempel skattelysager, da vi står stærkere over for store virksomheder, hvis vi er samlet og dermed kan forsøge at gøre det sværere at begå skattekriminalitet ved at indføre ny lovgivning på området.

Finans Danmark og EU-kommissionen

Besøget fra kontoret for Budget og Planlægning ved Aarhus Kommune fortsætter i dag, hvor der blandt andet er besøg hos Finans Danmark i Bruxelles på programmet. Her skal gruppen høre chefen for Finans Danmark, Thomas Nørby Dahl, fortælle om arbejdet som lobbyorganisation med udgangspunkt i den aktuelle finansielle EU-regulering, og hvad der er oppe i tiden på finansagendaen. Derudover skal gruppen også på besøg i Europa-Kommissionen, hvor kommissionens konkurrencepolitik er på agendaen.

Hør nærmere

Vil du også høre nærmere om mulighederne for en studietur til Bruxelles, så kan du kontakte os på info@centraldenmark.eu

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet
Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling