God historie

Kulturaktører delte for første gang deres europæiske erfaringer på stor Erasmus+konference

28. november 2023

Da Uddannelses- og Forskningsstyrelsen i sidste uge holdt deres årlige Erasmus+konference for omkring 200 deltagere i DGI-byen i København, havde kulturaktørerne som noget nyt også fået plads på scenen. Både Kulturprinsen fra Viborg og Naturhistorisk Museum fra Aarhus var inviteret med for at fortælle om deres erfaringer med at arbejde europæisk, og som direktør Bo Skaarup fra Naturhistorisk Museum understreger: ’Internationalt samarbejde er vigtigt!’

Hans Viborg Kristensen fra Naturhistorisk Museum Aarhus på scenen ved konferencen

Hovedtemaet for årets Erasmus+konference var det gode, internationale uddannelsessamarbejde. Her var der fuldt hus, da omkring 200 deltagere fra hele uddannelsessektoren og ungdomsområdet landet over var samlet for at få viden, inspiration og mulighed for at netværke om internationalt uddannelsessamarbejde.

To midtjyske kulturaktører fortalte om deres erfaringer

Som noget nyt var der også givet god plads i programmet til, at kulturaktørerne kunne fortælle om, hvorfor det nytter at arbejde europæisk, og begge kulturaktører på scenen kom fra Midtjylland: Maria Bach Boserup fra Kulturprinsen fra Viborg fortalte om, når kunsten rykker ind i skolen, og Hans Viborg Kristensen fra Naturhistorisk Museum fra Aarhus talte om, hvorledes internationalt samarbejde kan løfte danske kulturinstitutioner.

På Naturhistorisk Museum i Aarhus har vi stor gavn af øget europæisk samarbejde. Vi møder kolleger, bliver inspirerede, udveksler erfaringer og giver nye, europæiske relationer luft under vingerne – Bo Skaarup, direktør for Naturhistorisk Museum i Aarhus

Naturhistorisk Museum: Stor gavn af øget europæisk samarbejde

CDEU har gennem en årrække understøttet såvel Kulturprinsen som Naturhistorisk Museum i deres europæiske arbejde, og på Naturhistorisk Museum sætter direktør Bo Skaarup stor pris på, at museet via Uddannelses- og Forskningsstyrelsens store konference fik muligheden for at fortælle om sine europæiske erfaringer:

– På Naturhistorisk Museum i Aarhus har vi stor gavn af øget europæisk samarbejde. Vi møder kolleger, bliver inspirerede, udveksler erfaringer og giver nye, europæiske relationer luft under vingerne. Tak for initiativet til at dele erfaringerne og understøtte mulighederne for internationalt samarbejde i danske kulturaktørers arbejde, lød det fra direktøren efter konferencen.

Mercantec og UngiAarhus var også en del af programmet

På uddannelsessiden var der ligeledes god midtjysk repræsentation på scenen under Erasmus+konferencen:

Her fortalte Ane Hugo Ringdal fra organisationen UngiAarhus om, hvordan man kickstarter det gode samarbejde, hvorefter Karsten Therkildsen fra Mercantec – Karrierecenter Midt i Viborg fortalte om et veludviklet samarbejde som afsæt for fælles løsninger.

Se eller gense oplæg fra dagen

Hvis du har lyst til at se eller gense oplæggene fra Erasmus+dagen, så har du mulighed for at gøre det på Uddannelses- og Forskningsministeriets side lige her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur
Emma Meyer
EU-konsulent
Kultur, sundhed og uddannelse