Gode historier

Martin Thim fortæller om Aarhus 2017 og cirkulær økonomi på European Week of Regions and Cities

12. oktober 2016

I dag præsenterer Aarhus 2017 Aarhus Sustainability Model (ASM) på European Week of Regions and Cities (EWRC).  Eventet giver mulighed for at skabe nye netværk på tværs af Europa, erfaringsudveksle og vise regionernes gode eksempler.

CDEU har hjulpet Aarhus 2017 i at komme med på EWRC, som et led i deres internationale formidling. Martin Thim som er medstifter af Worldperfect har været med til at udvikle Aarhus Sustainability Model (ASM), som præsenteres i forbindelse med Aarhus 2017 på European Week of Regions and Cities i dag. Her fortæller han om Northside, Cyklo og Reuse. Alle sammen er kulturelle tiltag, der arbejder med cirkulær økonomi. Martin Thim, som stiller op som repræsentant for Aarhus 2017 synes, at eventet giver mulighed for at få fulgt op på nogle af sine initiativer og skabt netværk.

I sin præsentation siger han, at den fortsatte promovering af bæredygtighed skal ske ved at sætte standarder for events og bruge dem som eksperimenterende laboratorier. Han nævner også, at Aarhus 2017 er en god platform for innovative løsninger og synligled for bæredygtige tiltag.
Publikum viste stor interesse for ASM, og de medbragte foldere om Aarhus 2017 og ASM var væk efter præsentationen.

ASM´s tilgang til cirkulær økonomi er meget forskellig fra dagens andre præsentationer, som omhandler den tekniske udfordring i genvendelighed af materialer og affald. Martin Thims præsentation synes at være tiltrængt inspiration, da mange af oplægsholderne fortæller om udfordringerne i overtale regionerne til at benytte sig af cirkulær økonomi.

Om Aarhus Sustainability Model

Aarhus Sustainability Model (ASM) er for dig, der arbejder med kultur og kulturprojekter. ASM faciliterer opstart, udvikling og implementering af bæredygtige tiltag. Modellen består af tre værktøjer: en strategi, en politik og en handlingsplan, der hver især letter den centrale udfordring, nemlig at gå i gang.

ASM lægger op til en særlig måde at tænke på; et nyt tankesæt. Modellen giver ikke en opskrift på, hvordan lige netop et projekt kan blive mere bæredygtigt, men den viser en masse mulige indgange til både store og små tiltag i en bæredygtig retning.

For Aarhus 2017 er bæredygtighed et værktøj til innovation. Det handler om tilvalg frem for fravalg, hvordan vi skruer op for det gode frem for at skrue ned for det dårlige.