God historie

Midtjyske borgmestre, regionsrådsformand, kommunaldirektører og CDEU's bestyrelse på studietur i Bruxelles

30. maj 2022

Den 18. og 19. maj bød vi midtjyske borgmestre, regionsrådsformand, kommunaldirektører og CDEU’s samlede bestyrelse velkommen til Bruxelles på to dages studietur. Det var en stor fornøjelse at opleve engagementet og den gode stemning blandt deltagerne, og vi har talt med to af dem om, hvad de fik ud af turen.

Alle deltagerne på studieturen samlet foran EU-Kommissionens hovedsæde i Bruxelles

Gav værdi på flere fronter

For Michael Stegger Jensen (A), borgmester i Syddjurs Kommune, gav studieturen værdi på flere fronter:

  • Det har været en fremragende tur. Dels har den givet en viden omkring EU og det arbejde, CDEU laver, hvor det for eksempel er dejligt at høre, at vi får ti gange så meget ud af kontoret, som vi investerer. Men jeg kan også godt lide, når der kommer noget konkret ud af den her slags besøg, og jeg har allerede talt med to af CDEU’s konsulenter om at arrangere et møde med et erhvervsnetværk, som vi har hjemme i Syddjurs, for at se på mulighederne for EU-støtte inden for erhvervsturisme og kultur.

Jeg har allerede talt med to af CDEU’s konsulenter om at arrangere et møde med et erhvervsnetværk, som vi har hjemme i Syddjurs, for at se på mulighederne for EU-støtte inden for erhvervsturisme og kultur – Michael Stegger Jensen, borgmester i Syddjurs

Purnima Erichsen og Michael Steffen Jensen under studieturen i Bruxelles

‘Jeg kan være en bedre ambassadør for jer derhjemme’

Purnima Erichsen (C) havde på studieturen hele tre kasketter på: Hun er både medlem af byrådet i Aarhus Kommune, af Regionsrådet i Region Midtjylland og af CDEU’s bestyrelse. På turen satte hun blandt andet pris på at lære CDEU’s medarbejdere og vores arbejde at kende, så hun kan agere ambassadør for kontoret hjemme i det midtjyske:

  • Jeg har personligt været nysgerrig på, hvad CDEU er for en størrelse, og det arbejde er blevet meget mere konkret for mig på turen her. At møde jer på CDEU og høre om de konkrete projekter gør også, at jeg kan være en bedre ambassadør for jer derhjemme, fordi det gør jeres arbejde så meget lettere at formidle. Nogle borgere sidder måske derhjemme med gode idéer, men mangler en pulje at søge, og der kan jeg måske være med til at lave koblingen til jer på CDEU, der kender EU-puljerne.

At møde jer på CDEU og høre om de konkrete projekter gør, at jeg kan være en bedre ambassadør for jer derhjemme, fordi det gør jeres arbejde så meget lettere at formidle – Purnima Erichsen, medlem af byrådet i Aarhus Kommune, af Regionsrådet i Region Midtjylland og af CDEU’s bestyrelse

Ambitiøst program

Lars Holte Nielsen taler for deltagerne på studieturen i CDEU’s have

Studieturens program startede hos CDEU onsdag den 18. maj, hvor vores direktør Lars Holte Nielsen bød velkommen, inden vores respektive fagteams præsenterede deres arbejde for vores gæster.

Dernæst gik turen mod Europa-Kommissionen, hvor Kim Jørgensen, chef for Margrethe Vestagers kabinet, gav en spændende præsentation omkring Europa-Kommissionens arbejde og de vigtigste EU-dagsordener lige nu. Derpå fulgte oplæg med Dr. Fabian Zuleeg, direktør for EPC, som er en de fremtrædende tænketanke i Bruxelles, og senere med ambassadør for EU’s udenrigs-og sikkerhedspolitik (PSC-repræsentant), Michael Lund Jeppesen.

Kim Jørgensen, chef for Margrethe Vestagers kabinet, taler for deltagerne på studieturen

Torsdag den 19. maj bød først på oplæg fra to af de danske medlemmer af Europa-Parlamentet, Pernille Weiss og Kira Marie Peter-Hansen, dernæst med Danmarks stedfortrædende faste repræsentant ved EU, ambassadør Per Fabricius, og som afslutning på det faglige program var der møde med DR’s EU-rapporter og forfatter, Jacob Langvad, som talte om aktuelle EU-emner og om, hvordan vi bedst håndterer dem i den danske og europæiske offentlighed.

Jeg er ny borgmester, og jeg har haft mange kolleger med på den her tur, som jeg ikke rigtig har talt med før. Det giver bare noget at kunne sidde samme og kunne lige komme et spadestik dybere – et er at have den dér relation omkring det mere faglige, men også lige at lære hinanden at kende lidt bedre personligt, det synes jeg jo altid er fremragende – Michael Stegger Jensen, borgmester i Syddjurs

Satte pris på netværksmuligheder

Et aspekt, som Både Michael Stegger Jensen og Purnima Erichsen fremhæver ved turen, var også de gode netværksmuligheder:

  • Deltagere på studieturen i CDEU’s have

    Det er en kæmpe inspiration at være med på den her tur. Jeg har lært nye mennesker at kende, hørt om deres projekter og perspektiver og fået set på, om der er noget, som vi kan blive inspireret af, lyder det fra Purnima Erichsen, som suppleres af Michael Stegger Jensen:

  • Selvfølgelig giver sådan en tur også noget socialt, og det skal man ikke underkende – slet ikke efter to år med corona. Jeg er ny borgmester, og jeg har haft mange kolleger med på den her tur, som jeg ikke rigtig har talt med før. Det giver bare noget at kunne sidde samme og kunne lige komme et spadestik dybere – et er at have den dér relation omkring det mere faglige, men også lige at lære hinanden at kende lidt bedre personligt, det synes jeg jo altid er fremragende.

Det er en kæmpe inspiration at være med på den her tur. Jeg har lært nye mennesker at kende, hørt om deres projekter og perspektiver og fået set på, om der er noget, som vi kan blive inspireret af – Purnima Erichsen, medlem af byrådet i Aarhus Kommune, af Regionsrådet i Region Midtjylland og af CDEU’s bestyrelse

Tak til alle – vi glæder os til at fortsætte dialogen

Vi siger stor tak til Purnima Erichsen, Michael Stegger Jensen og de 37 andre deltagere for jeres
strålende humør, gode indspark og nysgerrige spørgsmål. Det var virkelig skønt at opleve, hvordan mange af jer allerede på turen aftalte opfølgende møder med vores fagkonsulenter for at se på, hvordan EU kan støtte op om jeres arbejde derhjemme, og vi glæder os til at fortsætte dialogen.